رئیس دانشگاه تهران اعلام كرد

ساختار جدید دانشگاه تهران با نگاه تمرکززدایی و تفویض اختیار اصلاح گردید

ساختار جدید دانشگاه تهران با نگاه تمرکززدایی و تفویض اختیار اصلاح گردید

دانلود عکس: رییس دانشگاه تهران با اعلان اینکه اعمال اصلاحات ساختاری و توجه به ماموریت گرا کردن دانشگاه متناسب با اهداف دانشگاه کارآفرین، به عنوان گام مهم مدیریتی در دانشگاه تهران طی 10 ماه گذشته است، توضیح داد: قبل از اختتام سال 1400، ساختار جدید دانشگاه تهران تدوین شد و به تصویب هیات امنای دانشگاه رسید. هم اکنون، مواردی که در بسترسازی ساختاری مدنظر بود اتفاق افتاده است.


به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، دکتر سیدمحمد مقیمی در نشست مدیران ستادی دانشگاه تهران درباره دیدگاه حاکم بر اصلاح ساختار این دانشگاه اظهار داشت: جلوگیری از تمرکزگرایی در فعالیت ها، اعطای اختیارات لازم به مدیران سطوح مختلف، دسته بندی فعالیت ها بمنظور به حداقل رسیدن تداخل کاری و جلوگیری از انجام کارهای تکراری در واحدهای مختلف از اهداف اصلاحات ساختاری دانشگاه هستند.
رییس دانشگاه تهران اظهار داشت: پایش رخدادها و فرآیندهای مدیریتی دانشگاه بمنظور شناسایی مشکلات ساختاری و فرآیندی و رفع نقصها و کمبودها است. عملکرد ماهانه در زمینه های مدیریتی را مرور و دراتباط با مستندسازی اثربخشی تصمیمات و اجرای مصوبات اقدام کنید. اگر بهترین تصمیمات اتخاذ شود و بهترین مصوبات را هم داشته باشیم اما در اجرا نظارتی صورت نگیرد و سرنوشت تصمیمات مشخص نشود، نه فقط آن مصوبه ها فایده ای ندارد بلکه هزینه ها و منابع سازمان را هم هدرداده ایم.
استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران با یادآوری ضعف ساختارهای بروکراتیک در حوزه انسجام بخشی به امور و با نقد تفکر بوروکراتیک در مدیریت و پیش بردن فعالیت ها اشاره کرد: یکپارچه کردن، انسجام بخشی و ترکیب کردن کارهای حوزه های مختلف در ساختارهای بروکراتیک، یک کار دشوار است و مکانیسم جامعی دراین زمینه وجود ندارد. در حقیقت هنر مدیریت است که در حوزه عبور از دید های بخشی و همین طور انسجام بخشی به امور به کمک سازمان بیاید.
وی مهارت برقراری تعامل و ارتباط با زیردستان را یک امر مهم در مدیریت دانست و با انتقاد از بسته عمل کردن برخی مدیران اظهار نمود: تعامل ناکافی مدیر با زیرمجموعه خود موجب ایجاد حس بد در کارکنان نسبت به مدیر و سازمان می شود. گاهی، این عدم ارتباط مناسب بین مدیر و زیرمجموعه خود به حدی می رسد که اهداف سازمان لطمه می بیند. عدم تفاهمی که در سازمان های مختلف وجود دارد به سبب عدم وجود مهارت ارتباطی افراد در مجموعه است.
دکتر مقیمی با تاکید به مدیران درباره بازخور گرفتن از کارکنان و همکاران بیان کرد: به زیردستان اجازه دهیم نظر خودرا راجع به عملکرد و دیدگاه ها و دستورات ما بیان کنند. گاهی اوقات می بینیم که در میان دیدگاه های آنها نکاتی وجود دارد که به پخته تر شدن دستورات و ارتقای بار محتوایی نظرات و دیدگاه های ما کمک می نماید و فضایی دوستانه در زمینه تعامل مدیر با زیرمجموعه رقم می زند.
رییس دانشگاه تهران تفویض اختیار به مدیران میانی و کارشناسان را از لوازم ایجاد بلوغ سازمانی، ارتقای حس اعتماد در سازمان و تحقق جانشین پروری دانست، وی اظهار داشت: عدم تفویض اختیار کافی مدیران ارشد به مدیران میانی، نه فقط نشانه قاطعیت نیست که تبعات سنگینی نیز برای سیستم دارد و به مرور مدیران را محافظه کار می کند. هنر مدیریت این نیست که کارکنان را به عنوان نیروهای همیشه متکی به مدیران ارشد بار بیاورد.
وی با اشاره به شعار محوری دانشگاه تهران در خصوص «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت پذیری اجتماعی» به تبیین فاکتورهای مهم مدیریت جهادی پرداخت و اظهار داشت: وقتی از مدیریت جهادی صحبت می نماییم، از مباحث ساختاری تا مباحث رفتاری و منابع انسانی رنگ و بوی خاصی پیدا می کند. آنچه در مدیریت جهادی و واژه جهاد بار معنایی مشخصی در متون دینی ما پیدا می کند، فعالیتی فراتر از کارهای معمول است که افراد سهیم در پروسه آن فعالیت، نوعی فداکاری و ایثار را از خود نشان می دهند.
رییس دانشگاه تهران ضابطه مندی را یک رکن مدیریت جهادی دانست، وی اشاره کرد: البته در مدیریت جهادی باید ضمن ضابطه مندی، با سرعت بالایی نسبت به انجام امور اقدام نماییم. زمان به سرعت می گذرد بدین سبب باید فرصت خدمت را قدر بدانیم و سرعت انجام کارها را بالاتر ببریم. اگر در حوزه اجرای تصمیمی که فکر می نماییم درست است، یک ساعت زودتر هم اقدام نماییم، در حقیقت در حفظ و حراست از بیت المال کوشیده ایم. در مقابل، اگر فهمیدیم تصمیمی درست است و در اجرای آن حتی یک ساعت تعلل کردیم، در قبال بیت المال باید از نظر شرعی و قانونی پاسخگو باشیم.
استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران با اعلان اینکه ریسک معقول و منطقی، عنصر مهمی در مدیریت جهادی است؛ اشاره کرد: پذیرش مخاطره معقول جزئی از کار مدیریتی است بدین سبب با ترس از ایجاد مشکل نباید کار را به تعویق انداخت.
دکتر مقیمی همین طور با نقد بخشی نگری در سازمان ها، اشاره کرد: مدیریت ها لازم است در نظر داشته باشند که بدون انعطاف و بدون در نظر گرفتن مصالح بخش های مختلف، هیچ گاه به نتیجه نمی رسیم. ما باید با واقعیت ها کنار بیاییم. همین طور نیاز است که مدیران بخش های مختلف بیشتر با هم به گفتگو بپردازند تا یک زبان مشترک در سازمان حاصل شود. شایسته است که این فرصت ایجاد شود تا روایت ها و نوع نگاه همه بخش های یک سازمان بیان شود تا بالاخره یک نقطه مشترک و همزبانی اتفاق بیفتد.
رییس دانشگاه تهران اضافه کرد: نقطه مشترک آنجایی است که باید درباره یک موضوع، تصمیم قاطعانه گرفته شود. تصمیم قاطعانه گرفتن نیازمند ریسک پذیر بودن است. این که برخی مدیران در بعضی سازمان ها مرتب دستور «بررسی» و «بررسی بیشتر» می دهند و ماه ها یک موضوع را در عالم بی تصمیمی نگه می دارند، نشان میدهد که قاطعیت و سرعت عمل لازم را در تصمیم گیری ندارند. مدیری که توان ریسک ندارد، بهتر است کنار برود و یک مدیر دیگر بر سر کار بیاید. این درحالی است که باید با تصمیم گیری بهنگام، موضوعات را حل وفصل کرد تا مشکل به بحران تبدیل نشود. البته یک مدیر در عین ریسک پذیری، قاطعیت و سرعت عمل، لازم است پاسخگوی تصمیماتش هم باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، وی اخلاق مداری را یک رکن مدیریت جهادی دانست و اظهار داشت: بهترین سیاست، صداقت است و در بلندمدت حتما جواب می دهد. این در حقیقت همان حسن خلق و مکارم اخلاقی است که خداوند متعال می فرمایند رسول گرامی اسلام (ص) دراین زمینه بهترین هستند. رمز موفقیت پیامبر اکرم (ص) برای نفوذ در قلوب و دعوت افراد برای گرویدن به اسلام، ناشی از روحیه اخلاق مداری، رفتارهای صادقانه و حسن ظن به دیگران بود که لازم است مدیران نظام اسلامی بیشتر به آن توجه داشته باشند.




منبع:

1401/05/20
12:27:45
5.0 / 5
378
تگهای خبر: دانشگاه , مد , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
دانلود عکس