كاهش سهم بری آموزش عالی از كل بودجه سالانه كشور طی ۲۵ سال قبل

كاهش سهم بری آموزش عالی از كل بودجه سالانه كشور طی ۲۵ سال قبل

معاون اداری مالی وزادت علوم اظهار داشت: باید تلاش نماییم درآمد اختصاصی دانشگاه ها را افزایش دهیم. سهم بری آموزش عالی از کل بودجه سالانه کشور حالا به حدود ۲ درصد رسیده است در صورتی که این میزان در ۲۵ سال قبل حدود ۵ درصد بوده است.


به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، دکتر محمدتقی نظرپور در نشست هیات رئیسه دانشگاه کردستان، ضمن اشاره به نسبت درآمد اختصاصی و درآمد عمومی دانشگاه کردستان عنوان کرد: باید تلاش نماییم درآمد اختصاصی دانشگاه ها را افزایش دهیم. سهم بری آموزش عالی از کل بودجه سالانه کشور حالا به حدود ۲ درصد رسیده است در صورتی که این میزان در ۲۵ سال قبل حدود ۵ درصد بوده است.
وی ادامه داد: تعداد دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی طی ۵۰ سال قبل در کشور افزایش قابل توجهی داشته، اما اعتبارات اختصاصی متناسب با این توسعه متوازن، کاهشی بوده است.
وی افزود: ضروریست بودجه دانشکده ها، پژوهشکده ها و وضعیت آموزش و پژوهش خویش را مشخص نماییم چونکه این ها آیتم هایی است که برای درآمد اختصاصی باید به آن دقت کنیم.
دکتر نظرپور درمورد تنوع بخشی به تأمین منابع مالی دانشگاه ها عنوان کرد: با عنایت به این که منابع مالی آموزش عالی صرفا از راه دولت قابل تأمین نیست بنابراین تنوع بخشی به منابع مالی آموزش عالی در دستور کار قرار دارد تا دانشگاه ها از محل آموزش، پژوهش، طرح های برون سازمانی و کشوری کسب درآمد کنند.
وی با اشاره به اینکه تعداد ۳۸۰ نفر هیأت علمی در دانشگاه کردستان نسبت به ۴۸۰ کارمند این دانشگاه عدد کمی است، اضافه کرد: سرانه جمعیت دانشجویی دانشگاه کردستان با عنایت به وضعیتی جمعیتی استان درست بوده و یکی دیگر از پارامترها هم نسبت اعضای هیأت علمی به تعداد دانشجویان است که باید افزایش پیدا کند.
در ادامه این جلسه دکتر جمشید اسماعیلی مدیرکل دفتر طرح های عمرانی وزارت علوم هم ضمن اشاره به ضرورت آموزش صرفه جویی در انرژی و انعکاس آن در رفتار دانشجویان و اساتید عنوان کرد: مدیریت سبز بعنوان یک مطالبه جدی جامعه از دانشگاه شروع شده است و این لزوم از اولویت های وزارت علوم در دانشگاه ها است.
وی ضمن اشاره به این که منابع و محیط زیست کشور با تهدید جدی مواجه می باشد اظهار داشت: تحریم و ایجاد راهبرد موثر اقتصاد مقاومتی نشان داده است که کشور نیاز مبرم به مدیریت سبز دارد. این مدیریت از ۱۸۰ دانشگاه کشور شروع شده است و به باید به سیستم مدیریت کشور برای حفظ محیط زیست و انرژی تسری پیدا کند.
دکتر رحمت صادقی رئیس دانشگاه کردستان هم در این نشست اظهار داشت: خوشبختانه با تلاشهای فراوان مجموعه، بودجه سال ۱۴۰۰ دانشگاه نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش قابل ملاحظه ای داشته است بطوریکه اعتبارات هزینه ای دانشگاه از ۱۳۴ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ به ۲۲۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ رسید که نشان از رشد ۶۲.۷ درصدی دارد و این میزان بالاترین افزایش بودجه در بین دانشگاه های کشور بوده است.
ایشان در ادامه ضمن عرضه گزارشی از پروژه های درحال ساخت این دانشگاه به بررسی جایگاه دانشگاه کردستان در رتبه بندی های مختلف پرداخت و عنوان نمود که با همت دانشگاهیان و در سایه فعالیتهای ارزشمند آنان در سالهای اخیر رتبه این دانشگاه به طور پیوسته ارتقا پیدا کرده است.
رئیس دانشگاه کردستان در انتها خاطرنشان: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) هم دو نوع رتبه بندی داخلی و جهانی دارد. دانشگاه کردستان پارسال برای نخستین بار در سیستم رتبه بندی بین المللی ISC حضور پیدا کرد و رتبه ۱۶ مشترک در میان کل دانشگاه های کشور و ۱۱ در میان دانشگاه های جامع را بدست آورد.



1400/03/24
08:34:24
5.0 / 5
1045
تگهای خبر: آموزش , دانشجو , دانشگاه , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
دانلود عکس