معاون وزیر علوم:

اهداف انقلاب باید متناسب با فضای مجازی بازخوانی شود

اهداف انقلاب باید متناسب با فضای مجازی بازخوانی شود

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: هدف اصلی حکمرانی فضای مجازی اداره کشور برمبنای ارزش ها و شعارهای انقلاب اسلامی است، بدین سبب اهداف انقلاب اسلامی باید متناسب با فضای مجازی بازخوانی شود.


به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: حکمرانی و حکومت به اشتباه در خیلی از مواقع یکسان انگاشته شده، کما این که گفتمان و گفت و گو یکسان انگاشته شده است. حکمرانی، حکومت اجتماعی است که با اقتدار سروکار دارد و شیوه نرم، هوشمندانه و کم تنش اِعمال حاکمیت است.
وی با اشاره به این که چارچوب های کلان حکمرانی فضای مجازی را می توان به دست آورد، اضافه کرد: سیستم فضای مجازی و فناوری های وابسته به آن متناسب با بنیادها و ارزش های انقلاب اسلامی باید مورد توجه قرار گیرد. در جلسه ای که در یونسکو انجام شد ایران توانست مباحث اخلاقی اسلامی را در فضای مجازی نشان دهد.
کلانتری با اعلان اینکه آزادی از ارزش های بنیادی اسلامی و حداقلی آن حس حریم خصوصی است، عنوان کرد: شرایط محدودکننده آزادی در قالب شرع و قانون است. ایجاد آزادی شرایط مطلوبی در جهت رشد و تعالی شهروندان و کاربران فضای مجازی است که حالت ایجابی دارد. از دیگر مباحث ایجاد شرایط عادلانه دسترسی همگان به محتوا و خدمات مطلوب به فضای مجازی است که نشانه های آن هم در کشور دیده می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به الزامات حکمرانی مطلوب فضای مجازی در جمهوری اسلامی، اظهار نمود: از الزامات حکمرانی فضای مجازی توجه به نوآوری، جامعیت، خوداتکایی، برونگرایی و درونگرایی فرامرزی است.
وی افزود: در حکمرانی فضای مجازی باید بر افزایش مشارکت مردمی توجه گردد و شبکه ملی و فراملی اطلاعات انحصاری نشود. متاسفانه در گستره ملی دولت ها از ظرفیت شرکتها و نهادهای مردمی کمتر استفاده کردند و به صورتی شرکتها رقیب دولت و حاکمیت تلقی شدند که این تعبیر و نگاه درست نیست. امروز همه شاهدیم که آمریکا سلطه جویی و قدرت خودرا با شرکت های خود اعمال می کند.
کلانتری با اعلان اینکه اهمیت استفاده از تکنولوژی در زمینه امنیت فضای مجازی است، ابراز کرد: انقلاب اسلامی مبتنی بر رای و مشارکت مردم شکل گرفته است که در گره گشایی بزرگترین مشکلات کشور نظیر دفاع مقدس و فتنه هایی به وجود آمده طی چهار دهه اخیر هم اثرگذار بودند. اما متاسفانه در حکمرانی فضای مجازی گام های عملی جهت استفاده از این ظرفیت ها برداشته نشده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: امروز سخت ترین حکمرانی را آمریکایی ها در فضای مجازی دارند و به صراحت هرگونه تهدید در فضای سایبری را پاسخ می دهد. متاسفانه ما این مسئله را جدی نگرفتیم و با صورت بندی های غلط، فضای مجازی را رها کردیم.
وی با اعلان اینکه تصمیمات شورای عالی فضای مجازی از مسائل دیگر است که باید به آن توجه کرد، اظهار داشت: در کنار تحولات نظامی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور شاهد تحولات فناورانه در حکمرانی فضای مجازی هستیم که باید به آن توجه خاص شود. اهداف مختلفی برای حکمرانی فضای مجازی ترسیم شده است که سرجمع آن دست یابی به ساز و کار مناسب و نهادهای توانمند بمنظور اداره صحیح کشور در عصر فضای مجازی است. در این فضا کشور را به نحوی هوشمندانه و متناسب با ابزارهای جدید مدیریت و اداره می شود.
کلانتری بیان کرد: هدف اصلی حکمرانی فضای مجازی اداره کشور برمبنای ارزش ها و شعارهای انقلاب اسلامی است، بدین سبب اهداف انقلاب اسلامی باید متناسب با فضای مجازی بازخوانی شود، بعنوان مثال امروز اسلام در فضای مجازی اسلامی حداقلی و عدم مخالفت با شرع مقدس اسلام با یک رویکرد سلبی است در صورتیکه حد مطلوب آن تطابق تام با دین مبین اسلام با رویکرد ایجابی است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اعلان اینکه ادبیات حکمرانی در دوره اخیر بسیار متحول شده است؛ اظهار نمود: ازجمله این تحولات می توان به دقیق تر شدن ابزارهای حکمرانی به ویژه با اتکا به کلان داده ها و سایر فناوری ها، هوشمندتر و چابک تر شدن اعمال حکمرانی، تحول مدل و شیوه حکمرانی، استفاده بیش از پیش از قواعد، سفارش ها، هنجارگذاری، استانداردسازی و تنظیم گری درکنار استفاده از اقتدار رسمی و قانون، خروج از انحصار دولتی و پیدایش ذیربطان جدید، مقرره گذاری ها و استانداردگذاری ها شرکت ها، قدرت یافتن بیش از پیش شرکت های فراملی، تکثیر و پراکندگی مراکز قدرت در لایه اجتماعی (مصرف) و تمرکز و انحصار در لایه اقتصادی، کم‏رنگ شدن مرزهای جغرافیایی ملی و امکان مداخله در اعمال حکمرانی ملی بوسیله شرکتها و سکوهای خارجی، تأثیر شدید مدل حکمرانی بین المللی بر مدل حکمرانی ملی اشاره نمود.
وی بیان کرد: حکمرانی متاثر از فضای مجازی با خاصیت هایی نظیر شبکه ای شدن، همه جایی و همه زمانی، اجتماعی بودن، پلتفورمی بودن و غیر تغییر کرده و بر مباحثی از قبیل حکمرانی شبکه ای، دیجیتال، تعاملی و غیره شکل گرفته است.
به گزارش روابط عمومی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، کلانتری با اعلان اینکه تحول مکرر و شدید ادبیات حکمرانی فضای مجازی باعث شده که برخی در تعبیری رادیکال، حکمرانی فضای مجازی را حکمرانی بر امر حکمرانی ناپذیر یا حکمرانی آشوبناک می خوانند، اظهار داشت: بااینکه ارائه مدل حکمرانی ثابت به مفهوم کلاسیک، باتوجه به اقتضای متحول و پویای فضای مجازی ممکن نیست، اما باید بر ارائه تدابیر و مدل های کلی حکمرانی تکیه نمود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و با اشاره به با اهمیت ترین چالش های حکمرانی فضای مجازی اظهار داشت: ناهماهنگی در بخش های مختلف نظام در رویکرد به فضای مجازی، چالش هایی همچون ابهام نقش و جایگاه مصوبات شورای عالی فضای مجازی در نظام حقوقی و اداری کشور، فقدان تناظر ساختاری در زمینه فضای مجازی در قوای سه گانه کشور، ضمانت اجرائی پایین تصمیمات شورای عالی فضای مجازی، فقدان تحرک و پویایی لازم در ارتباطات سیستم اجرائی و تقنینی کشور با شورای عالی فضای مجازی، عدم اشراف کافی حکمرانان نسبت به وظایف سازمانی خود درباب حکمرانی فضای مجازی را به وجود آورده است.



1400/09/30
14:08:13
5.0 / 5
873
تگهای خبر: خدمات , دیجیتال , شركت , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
دانلود عکس