مدیركل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم خبر داد

افزایش ۲ برابری آمار دانشجویان سیگاری

افزایش ۲ برابری آمار دانشجویان سیگاری

مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان از افزایش دو برابری آمار دانشجویان سیگاری بعد از شیوع ویروس کرونا آگاهی داد و اظهار داشت: بااینکه دانشجویان پسر بیشتر از دختران سیگاری هستند، اما میزان گرایش به استعمال سیگار در میان دختران دانشجو نیز رو به افزایش است.


دکتر ابراهیم نعیمی در گفت و گو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب اظهار نمود: حدود ۵ درصد دانشجویان دانشگاه های ما گرفتار مشکلات و ناراحتی هایی هستند که بعنوان لطمه روانی شمرده می شود و از ۹۵ درصد باقی مانده ۱۵ درصد دانشجویان ما افرادی هستند که مشکلات و نقص هایی دارند، اما این نقص ها به مفهوم لطمه های روانی نیست، بلکه فقدان مهارت شمرده می شود و لازم است دانشجویان مهارت های لازم را یاد بگیرند.
ایشان سپس اشاره کرد: همه افراد ممکنست در طول زندگی خود گرفتار استرس شده و یا با تعارض هایی مانند فقدان تصمیم گیری صحیح مواجه باشند. آن ۱۵ درصد دانشجویان ما که مشکلاتی دارند نیز با این مسئله مواجهند و نیاز به ارتقای مهارت هایی دارند که با مشاوره حاصل می شود و نه با درمان مطلق.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان اشاره کرد: برمبنای ارزیابی انجام شده ۸۰ درصد دانشجویان ما در سلامت کامل روانی هستند و مشکلی ندارند.
دکتر نعیمی تصریح کرد: مهم ترین مشکل ۵ درصد دانشجویانی که گرفتار ناراحتی های روانی هستند، استرس و فشارهای روانی است که تخلیه نشده و در نتیجه به سبب تخلیه نشدن بار روانی متراکم، نابهنجاری های رفتاری- روانی و مشکلات مختلفی در آنها به وجود آمده است.
وی ادامه داد: رصد ما از وضعیت سلامتی دانشجویان از دو مسیر انجام می شود. یکی انجام طرح پایش سلامت روان و دوم جمع بندی نظام مسائلی است که دانشجویان ما برای حل و فصل آنها به مراکز مشاوره مراجعه می کنند.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان اظهار نمود: بطور معمول دانشجویان دوره کارشناسی با لطمه هایی مواجه می شوند که بیشتر نیازمند همراهی مراکز مشاوره هستند، اما در مجموع دانشجویان ما جزو سالم ترین اقشار جامعه هستند و در بهترین وجه سلامت روانی قرار دارند.
نعیمی درباب میزان شیوع اعتیاد بین دانشجویان نیز اشاره کرد: اساسا یکی از چالش های ما در زمینه سلامت دانشجویان، مباحث اعتیاد و انواع مواد است، از نظر ما حتی یک دانشجوی مبتلا به این لطمه نیز زیاد است.
وی افزود: در مجموع برایند کشوری بیان کننده این است که اعتیاد، لطمه بزرگ دانشجویان نیست. لطمه جدی موجود بین دانشجویان شیوع سیگار است که سلامت عزیزان ما را نشانه گرفته و باید دراین زمینه اقدامات مؤثری در هم افزایی بین بخشی درون دانشگاه و نهادهای خارج از دانشگاه صورت گیرد. در این خصوص اولویت با پیشگیری و توانمندسازی روانی – اجتماعی دانشجویان است.
وی اظهار داشت: مهم ترین محوری که برای کاهش ابتلای دانشجویان به سیگار و دخانیات لازم است مورد توجه جدی قرار گیرد، کوشش برای ارتقای سواد سلامت روان در ابعاد چندگانه و خصوصاً آموزش مهارت زندگی است، چون پایه اساسی برای اصلاح نگرش ها در زمینه شناختی که صورت گیرد، دو حوزه دیگر نگرش یعنی عواطف و رفتارها نیز متاثر از آن تغییر پیدا خواهند کرد.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان اشاره کرد: خیلی از دانشجویان ما مهارت حل مسئله را به درستی نمی دانند، پس در برخورد با چالش های زندگی بواسطه وجود همین ضعف؛ از راه و روش نادرستی برای حل مسائل خود استفاده می نمایند، همچون به استعمال دخانیات و سرخوشی کاذب و کوتاه ناشی از آن وابسته می شوند، در صورتیکه یادگیری و البته به کارگیری مهارت های زندگی در زندگی، موجب رشد و ارتقای فردی و قرارگرفتن در راه سلامت می شود.
وی اظهار داشت: مهم ترین محوری که برای کاهش تمایل دانشجویان به مصرف سیگار و دخانیات افزایش مهارت های زندگی است؛ متاسفانه تعداد گرایش دانشجویان ما به مصرف در مقایسه با دوره پیش از کرونا بیش از دو برابر بالا رفته است و با وجود اینکه دانشجویان پسر بیشتر از دانشجویان دختر سیگاری هستند؛ اما میزان گرایش به استعمال سیگار در میان دختران دانشجو نیز رو به افزایش است.




منبع:

1401/03/22
10:19:08
5.0 / 5
441
تگهای خبر: آموزش , دانشجو , دانشگاه , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
دانلود عکس