برگزاری نشست هم اندیشی مستعدان برتر
به گزارش دانلود عکس، نشست هم اندیشی تعدادی از مستعدان برتر با قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در محل این بنیاد برگزار گردید.
به گزارش دانلود عکس به نقل از بنیاد ملی نخبگان، تعدادی از مستعدان برتر در نشستی با حضور قائم مقام بنیاد ملی نخبگان به بیان دیدگاه ها و نظرات خود درمورد فضای نخبگانی کشور، تسهیلات توانمندسازی و اثربخشی بنیاد ملی نخبگان در حوزه های مختلف دانش آموزان، دانشجویان و دانش آموختگان برتر پرداختند.
دکتر ناصر باقری مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در بخشی از این جلسه، ضمن خیر مقدم به حاضران و آرزوی موفقیت برای آنها در راه اثرگذاری در جامعه، به بیان تعاریف نخبگی بر مبنای سند راهبری کشور در امور نخبگان پرداخت و اظهار داشت: بر مبنای سندی که در کشور در توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده، بخش عمده ای از افرادی که به عنوان نخبه می شناسیم جزو مستعدان برتر هستند یعنی توانایی های ذاتی، هوش سرشار و استعداد بالقوه دارند که باید شناسایی، توانمند و حمایت شوند و کشور از توانایی های ایشان استفاده نماید.
وی اضافه کرد: خوشبختانه جمع کثیری از مستعدان برتر هم که به بنیاد ملی نخبگان رجوع می کنند بدنبال رفع موانع در راه اثرگذاری هستند. بدین جهت هدف کلی بنیاد ملی نخبگان ایجاد تسهیلاتی است تا افراد بتوانند با بهره گیری از آنها امکان فعالیت بیشتر در کشور را داشته باشند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه با اعلان اینکه مخاطبان بنیاد در بخش علمی، سه شاخه عمده دانش آموزی، دانشجویی، اعضای هیئت علمی و دانش آموختگان را شامل می شود که هر کدام تسهیلات ویژه خویش را دریافت می کنند، اشاره کرد: بنیاد ملی نخبگان در ازای اعطای این تسهیلات از استعداد برتر می خواهد پویایی خویش را حفظ کند و توقع دارد مستعدان برتر در این راه در انجام مطالعات علمی خود استمرار داشته باشند.
باقری مقدم در ادامه با تأکید بر این که لازم است مستعدان برتر و دانشجویان نوورود، برای مطالعه طرح ها و تسهیلات بنیاد وقت بیشتری بگذارند تا با آگاهی کامل از شرایط، بهترین انتخاب را در امتداد افزایش توانمندی های خود داشته باشند، اظهار داشت: خیلی از دانشجویان که اکنون تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان هستند عموماً توانایی اولیه خوبی دارند اما تا رسیدن به نقطه اثرگذاری، فاصله دارند، رسیدن به این نقطه نیازمند انجام اقداماتی جهت توانمندسازی ایشان است که همچون وظایف بنیاد محسوب می شود.
وی سپس به بعضی از طرح های در دست اجرای بنیاد ملی نخبگان اشاره نمود و اظهار داشت: در بنیاد ملی نخبگان، اکنون بالغ بر ۱۹ طرح مختلف درحال اجراست، که امیدواریم بتوانیم با اطلاع رسانی صحیح و بموقع با کمک رسانه ها، دانشگاه ها و بنیادهای نخبگان استانی که در واقع بازوهای اجرایی بنیاد ملی نخبگان به شمار می روند، و البته پیگیری خود شما به عنوان مخاطبان اصلی این طرح ها، بستر لازم برای توانمندسازی مستعدان برتر کشور و طی طریق ایشان تا نقطه اثرگذاری و نخبگی را فراهم آوریم.
توانمندسازی نخبگان در چارچوب کارگروه ها
در ادامه این جلسه، سید محمدصاق موحد، معاون مستعدان و آینده ساران بنیاد ملی نخبگان با اشاره به بازبینی در ضوابط، مقررات، شیوه نامه و بخشنامه های طرح ها و تسهیلات بنیاد ملی نخبگان، اظهار داشت: تسهیلات بنیاد برپایه نیاز جامعه مخاطب طراحی شده است و دلیل اعطای سالیانه بعضی از این تسهیلات به سبب حفظ پویایی مخاطبان این حمایت ها است.
معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان سپس به تشریح برخی ضوابط طرح شهید وزوایی پرداخت و اظهار داشت: به عنوان نمونه در طرح توسعه کارهای علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد تحصیلی که به عنوان طرح شهید وزوایی شناخته می شود، معیارهای بسیار متنوعی برای شناسایی مد نظر است که در سامانه سینا بالغ بر ۲۵۰ مولفه برای آن در نظر گرفته شده که برگزیدگی در المپیادهای علمی و کسب رتبه برتر در آزمون های ورودی دانشگاهی دو مورد از اقسام معیارها است.
وی افزود: در این طرح، مولفه هایی چون دستاوردها و بروندادهای پژوهشی و افتخارت آموزشی و همینطور افتخارات و دستاوردهای فرهنگی، مهارتی و کارهای اثرگذار به صورت شفاف و دقیق دیده شده و مورد ارزیابی قرار گرفته و سعی شده امتیازبندی ها در مقیاس یکدیگر تراز شده باشد.
موحد ضمن تاکید بر تلاش بنیاد در اصلاح رویه های اطلاع رسانی و ضرورت همراهی دانشگاه ها و سایر مراکز علمی در تحقق این مهم به ضروت حل مسائل واقعی کشور به دست مستعدان برتر و نخبگان اشاره نمود و اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد در چارچوب کارگروه های تخصصی نیازهای هر گروه نخبگانی را شناسایی و آنان را توانمندتر کند.
وی افزود: به همین دلیل طرح توسعه هسته های مساله محور پژوهشی و فناورانه یا طرح شهید احمدی روشن و طرح توسعه رویدادهای رقابتی مساله محور یا طرح شهید بابایی طراحی و اجرا شده اند تا مستعدان در یک فضای واقعی روی یکی از مسائل واقعی کشور و ذیل یک استاد خبره، فعالیت کنند. این اقدام سبب می شود هم فرد به توانمندی لازم برای فعالیت در بازار واقعی کار برسد و هم دستگاهها و نهادهای مختلف به توانمندی و مهارت آنان اعتماد کنند.
منبع: دانلود عكس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب