یك مقام مسئول معاونت علمی مطرح كرد؛

ریل گذاری برای اتصال شرکت های دانش بنیان به بدنه اقتصادی کشور

ریل گذاری برای اتصال شرکت های دانش بنیان به بدنه اقتصادی کشور

به گزارش دانلود عکس، معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی اظهار داشت: امروز زمان ریل گذاری برای شرکتهای دانش بنیان و فناوری است که ظرفیت اتصال به بدنه اقتصادی کشور را دارند.



به گزارش دانلود عکس به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سومین روز از نشست مدیران کارخانه های نوآوری سراسر کشور با هدف ایجاد شبکه هم افزایی ظرفیتهای کارخانه نوآوری کشور به دعوت دفتر توسعه زیرساخت های فناوری برگزار گردید.
این نشست سه روزه در آخرین روز از برگزاری خود میزبان رضا اسدی فرد معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان، شقایق حق جوی رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی، میثم فرج الهی رئیس مرکز طرح های کلان و پیشرو، مهدی الیاسی معاون سیاست گذاری و توسعه و مسعود حسنلو سرپرست ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم بود.
نخستین روز این نشست با حضور روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی، مدیران کارخانه های نوآوری سراسر کشور به میزبانی کارخانه نوآوری و صنایع خلاق البرز برگزار گردید.
ارزیابی دانش بنیان ها صلاحیت محور خواهد بود نه برند محور
رضا اسدی فرد معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی در این جلسه ضمن اشاره به این که در شاخصهای جدید ارزیابی شرکتهای دانش بنیان؛ محدودیت های ملی هم لحاظ شده است، اظهار داشت: در ارزیابی های جدید؛ شاخص هایی چون اشتغالزایی، امکان صادرات محصولات و خدمات، افزایش بهره وری، کاهش تقاضا و غیره مدنظر است و شرکتهای دانش بنیان برای بقا در زیست بوم فناوری و نوآوری باید این شاخص ها را داشته باشند.
وی اضافه کرد: در رویکردها و مأموریت های معاونت علمی تغییراتی بوجود آمده که همه این تغییرات از منظر توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری و افزایش کارآیی و کارآمدی اقدامات در حوزه پشتیبانی از بازیگران این زیست بوم اعمال شده است. در واقع حدود ۱۰ سال معاونت علمی در زمینه گفتمان سازی برای این عرصه تازه نفس فعالیت نموده و زمان آن رسیده بود که تغییراتی در رویکردها و سیاست ها ایجاد شود.
به گفته اسدی فرد، امروز زمان ریل گذاری برای شرکتهای دانش بنیان و فناوری است که ظرفیت اتصال به بدنه اقتصادی کشور را دارند و می توانند در توسعه علمی و فناورانه کشور نقش آفرینی بزرگ تر و جدی تری داشته باشند. در ارزیابی های جدید برای شرکتهای دانش بنیان؛ شاخص ها و محدودیت های ملی هم در نظر گرفته ایم تا توان این مجموعه ها به حل مسایل کلان کشور کمک بیشتری کند.
معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی افزود: تلاش می نماییم ارزیابی های استانی را به نهادهای اثرگذار و ذیربط استانی واگذار نماییم و در این کار مزیت ها و محدودیت های مناطق مختلف را هم در نظر بگیریم. در دور جدید ارزیابی ها صلاحیت محور خواهد بود نه برند محور.
نوآوری را ارزان و سهل به دست مردم برسانید
شقایق حق جوی رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی هم در این جلسه ضمن اشاره به این که وظیفه اصلی زیست بوم نوآوری؛ ارزان کردن و تسهیل دسترسی مردم به نوآوری است، اظهار داشت: دیگر نباید تنها به دنبال ایجاد نوآوری باشیم بلکه مبحث اصلی افزایش دسترسی مردم به نوآوری است که باید بعنوان ماموریتی جدی آنرا دنبال نماییم.
وی اضافه کرد: برای توسعه اقتصاد دانش بنیان نیاز داریم که گره های موجود سر راه نفوذ فناوری و نوآوری به صنعت و اقتصاد را باز نماییم که ارزان سازی این مقوله یکی از مسیرهای مطمئن و کاربردی است.
حق جوی اعتقاد دارد که سال ها معاونت بر حسب وظیفه و برای تثبیت زیست بوم فناوری و نوآوری به دنبال گفتمان سازی و ایجاد و توسعه بازار برای بازیگران این حوزه بود؛ اما در دور جدید بعضی از این مأموریت ها تغییر کرده و به سمت اتصال ظرفیتهای موجود به اقتصاد کشور حرکت کرده است. بر همین مبنا برخی سیاست گذاری ها و ستادهای جدید تعریف شده تا به شکل اختصاصی تری به توسعه برخی فناوری های پیشرو توجه گردد.
او همینطور اظهار داشت: دراین میان اگر کارخانه های نوآوری هم توان فعالیت در حوزه های تخصصی تر و در لبه دانش را دارند می توانند به این مأموریت ورود کنند و یاریگر معاونت علمی در خلق ارزش افزوده و ثروت در کشور شوند.
تشکیل کنسرسیومی از دانش بنیان ها برای رفع نیازهای گلوگاهی صنایع
در ادامه این نشست میثم فرج الهی رئیس مرکز طرح های کلان و پیشرو معاونت علمی هم بعد از معرفی اجمالی مرکز، اظهار داشت: یکی از مسیرهای تایید شده در دنیا برای راهبری طرح های کلان و پیشرو؛ استفاده از ظرفیتهای تعاونی است. به این معنا که چند شرکت بزرگ و کوچک با یکدیگر هم افزایی می کنند تا یک نیاز ملی را رفع یا محصولی استراتژیک را تولید کنند. این راهکار متاسفانه در ایران چندان مقبول نیست.
وی اضافه کرد: در تلاش هستیم در دوره جدید به سمت ایجاد کنسرسیوم یا تعاونی شرکتهای دانش بنیان و نوآور حرکت نماییم و با این روش کاربردی به پاسخ فناورانه و نوآورانه نیازها برسیم. در این مدل کاری، یک شرکت بزرگ بعنوان سرکنسرسیوم انتخاب شده و با چند شرکت کوچک همراهی می کند تا محصولی به تولید برسد.
فرج الهی افزود: این کار در کنار حل چالش ها و رفع نیازهای گلوگاهی به اتصال شرکتهای کوچک دانش بنیان و فناور به ظرفیت شرکتهای بزرگ و بدنه اقتصادی کشور هم کمک می نماید. یکی از ملاحظات در این طرح واگذاری برخی طرح های کلان و پیشران به استانهای دیگر است تا بتوانیم با این کار به تمرکززدایی از تهران و جلوگیری از تجمیع امکانات در استان تهران کمک نماییم.
ایفای نقش شرکتهای فناور در زنجیره ارزش اصلی اقتصاد کشور
مهدی الیاسی معاون سیاست گذاری و توسعه معاونت علمی هم با تکیه بر این که قانون پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان و جهش تولید دانش بنیان ظرفیتهای خوبی در اختیار زیست بوم فناوری و نوآوری قرار داده است، اظهار داشت: باید از این فرصت برای توسعه اقتصاد دانش بنیان و ایفای نقش شرکتهای فناور در زنجیره ارزش اصلی اقتصاد کشور استفاده نماییم.
وی اضافه کرد: تغییرات ساختاری در بعضی مأموریت های معاونت علمی ذیل مفهوم جدید اقتصاد دانش بنیانی است که بعنوان این نهاد اضافه گردید تا نقش آفرینی شرکتهای دانش بنیان در اقتصاد کشور ارتقا یابد و پیوند پایداری میان بنگاه های بزرگ فعال در قسمت های مختلف با زیست بوم فناوری و نوآوری ایجاد شود.
به گفته الیاسی، صنایع خلاق و فرهنگی هم در این تغییر ساختارها جایگاه ویژه ای دارند چون بر این باوریم که سهم صنایع خلاق از اقتصاد کشور بسیار بالاتر از آن چیزی است که تصور می نماییم.
کارخانه های نوآوری رسوخ فناوری و نوآوری به زندگی مردم را تسهیل می کنند
مسعود حسنلو سرپرست ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم هم در جمع مدیران کارخانه های نوآوری تصریح کرد: آینده زیست بوم فناوری و نوآوری به صنایع خلاق و نرم وابسته است و رسالت اصلی کارخانه های نوآوری الگوسازی برای رسوخ فناوری و نوآوری به زندگی مردم است.
وی اضافه کرد: مزیت صنایع خلاق ارتباط و نسبت جدی این صنعت با زندگی و حضور موثر بازیگران این عرصه در روزمرگی های مردم است و به علت اثرگذاری این صنعت در جامعه به دنبال توسعه زیست بوم صنایع خلاق در کشور هستیم.
حسنلو مهم ترین وظایف این ستاد را راهبری پروژه های راهبردی برای حل مسایل اصلی کشور و توسعه سبد صادراتی صنایع خلاق عنوان نمود و اظهار داشت: پایداری صنایع خلاق در کشور وابستگی زیادی به صادرات محصولات و خدمات عرضه شده دارد.
برنامه ۲ ساله برای ایجاد کارخانه های نوآوری در سرتاسر کشور داریم
در این نشست چند ساعته محمد جواد صدری مهر دستیار معاون علمی در ساماندهی و توسعه زیرساخت های فناوری هم با عرضه آماری از تعداد کارخانه های نوآوری در کشور، بیان نمود: هم اکنون در ۱۳ استان کارخانه بوجود آمده است و در ۱۴ استان هم بزودی شکل خواهد گرفت و طی یک برنامه ۲ ساله تلاش خواهیم کرد یک شبکه کاملی از کارخانه های نوآوری در کل کشور داشته باشیم.
وی همینطور اظهار داشت: کارخانه های نوآوری نقطه تلاقی نیاز صنایع منطقه ای و نوآوارن باشند.
در این نشست دستورالعمل جدید معاونت علمی ریاست جمهوری در اعتباربخشی و پشتیبانی از کارخانه های نوآوری به بحث و بررسی گذاشته شد. از دیگر برنامه های جانبی این نشست میتوان به شروع به کار شبکه یکپارچه کارخانه های نوآوری اشاره نمود.

1402/03/27
16:28:56
5.0 / 5
533
تگهای خبر: بازی , بازیگر , خدمات , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
دانلود عکس