بیانیه جمعیت توسعه گران فضای مجازی پاك؛

فضای مجازی كشور اسیر طناب كشی های سیاسی

فضای مجازی كشور اسیر طناب كشی های سیاسی

جمعیت توسعه گران فضای مجازی پاک در واکنش به حمایت های اخیر دولت از شبکه اجتماعی اینستاگرام اعلام نمود: نباید مخالفت رشد افسار گسیخته پهنای باند خارجی را به معنای پهنای باند مطلق، تفهیم کرد.



به گزارش دانلود عکس به نقل از مهر، جمعیت توسعه گران فضای مجازی پاک (فمپ) در پاسخ به حمایت های اخیر دولت از شبکه اجتماعی اینستاگرام اطلاعیه ای صادر کرد.
در این بیانیه آمده است: «با تبریک دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی ایران و آرزوی سربلندی و پیشرفت کشور نظر به اظهار نظرهای چند روز اخیر در باب نحوه مدیریت فضای مجازی وظیفه خود دانستیم تا بعنوان یک سازمان مردم نهاد فعال در این عرصه مسائلی را با مردم و مسئولین در بین بگذاریم:
دوباره فضای کشور مسموم به طناب کشی های سیاسی پیرامون فضای مجازی و مساله مدیریت سکوهای بیگانه شده است؛ مسأله ای که بیش از هر چیز نیازمند نگاه تخصصی و عاری از گروه بندی های جناحی است. همانطور که نباید تهدیدها و گرفتاری های فرهنگی، اقتصادی و حتی امنیتی این فضا موجب نگاه های تنگ نظرانه و ضد پیشرفت به آن شود، فرصت های موجود در آن نیز نباید منجر به ذوق زدگی مفرط و دست و پا گم کردن مدیران ما در توسعه نامتوازن و خارج از کنترل آن شود.
اختلافی اگر هست – که هست – پیرامون رویکرد و شیوه مواجهه با این مساله صورت بندی می شود. حال آنکه در هیاهوهای جناحی و دورخیزهای انتخاباتی، گویی اصل مساله چنان تحت تاثیر قرار گرفته که برآیند تمام نیروهای کشور از درون حاکمیت گرفته تا طیف های متنوع در جامعه مدنی، (ان شاءالله) ناخواسته در جهت منافع یک یا چند شرکت خارجی عمل می کنند.
در این بیانیه بر آنیم تا کلاف سردرگمی که دولت در واکنش به یکی از سرراست ترین سرفصل های کنونی بین المللی در مواجهه با فضای مجازی، یعنی حاکمیت ملی به وجود آورده است را اندکی باز نماییم.
۱- واضح است که سکوهای فراگیر و حیاتی مورد استفاده مردم باید نسبت به حقوق ملت ایران مسئولیت پذیر باشند: مقوله انتشار محتوای مجرمانه در اینستاگرام (و هر شبکه اجتماعی دیگری که تعهدی به حاکمیت و ملت ایران نداشته باشد)، فقط یکی از سرفصل های مشکلات بالقوه و بالفعلی است که این سکو برای کشور به وجود آورده و می کند.
از مصادیق «محتوای مجرمانه» معطوف به لطمه های جسمی و روحی، کودک آزاری، جنایات تروریستی و ناهنجاری های فرهنگی گرفته تا حذف و سانسور محتوای مربوط به قهرمانان ملی این کشور و مفاهیم ریشه دار اسلامی همچون شهادت و مبارزه (تحت عنوان نقض فاحش آزادی مشروع بیان)، ثمره حاکمیت طاغوتی این سرویس بر بیش از نیمی از پهنای باند فضای مجازی کشور است که نمی توان آنرا با میزان تلفات جاده ای نسبت به تعداد کاربران آن مقایسه کرد و ناچیز و ناگزیر شمرد.
در این مقایسه در کشوری که بیش از ۵۰ درصد جاده های آن پر از نقاط حادثه خیز است و جاده ها بدون خط کشی و گارد گذاری و حتی وجود پلیس رها شده است، از وزیر راه تا رئیس جمهور و مقامات پلیسی و قضائی را باید مورد سوال قرار داد.
۲- حیات اقتصادی مردم (اگر دغدغه است) نباید در مشت مدیر یک شرکت آمریکایی قرار گیرد، ماجرای حضور وزیر ارتباطات در دادسرا، مستقل از جزئیات آن، حواشی درس آموزی دارد.
دستخط جناب وزیر، انتشار یافته توسط روابط عمومی وزارتخانه متبوع نشان میدهد که، بعد از «به نام خدا»، وی را در قامت وکیل مدافع شرکت اینستاگرام و شخص آقای زاکربرگ نشان میدهد. ایشان با استناد به ماده ۱۱۴ قانون آئین دادرسی در امور کیفری، به مصونیت «خدمات» و تبعاً منافع شرکت اینستاگرام اشاره کرده اند که اساساً نه فقط در ایران نمایندگی ندارد، که حتی طبق قانون آمریکا، از فعالیت اقتصادی در بازار ایران تحریم است.
این همه جنجال آفرینی، نتیجه ای جز استمرار و تثبیت فعالیت شرکتی آمریکایی که اصلاً طبق قوانین مبدا خودش مجاز به ارائه «خدمات» در ایران نیست (بلکه هر لحظه امکان دارد با یک گوش چشم اربابانش، سرویس دهی به تمام کاربران و کسب و کارهای ایرانی را همچون خیلی از دیگر خدمات خارجی برده حاکمیت آمریکا متوقف کند) چنان تعجب آور است که اگر اسلام ستیزترین و ایران ستیزترین دولت مردان آمریکایی شاهدش باشند، از فرط تعجب چشمان خویش را خواهند مالید!
۳- توسعه خدمات بومی و افزایش قدرت ملی در فضای مجازی چاره حقیقی خدمت به زندگی مردم است؛ ممکنست جناب وزیر پشتیبانی از پهنای باند اینستاگرام را با اشاره به خرده کاسبی های مردم به ناچار پناه برده به صفحات اینستاگرامی توجیه کنند و آنها را منظور از «خدمات» یاد شده در متن معرفی کنند، اما آیا ادامه حیات این کاسبی ها بدون ادامه حکمرانی اینستاگرام بر دارایی های آنها ممکن نیست؟
اگر بفرمایند ممکن هست، نشان از کم کاری و بی توجهی ایشان به یکی از حیاتی ترین مسئولیت هایشان است. اگر بفرمایند نیست، که با وجود خدمات موفق ایرانی در عرصه های مختلف اقتصاد و خدمات فضای مجازی هیچکس چنین حرفی را از ایشان قبول نخواهد کرد!
اینستاگرام در بهترین حالت ویترینی برای نمایش کالاها و خدماتی ست که هر تولیدکننده ای می تواند محصولاتش را روی تارنمای خود و یا سکوهای تبلیغ یا فروش آنلاین فراگیر بومی نیز قرار دهد؛ از این دریچه است که می گوئیم اینستاگرام به تولید شغل جدید و کارآفرینی کمک قابل توجهی نمی کند، اگر به سبب بی در و پیکری و عدم امکان نظارت و پیگیری تخلفات آن محملی برای کلاهبرداری و فریب و سرکیسه کردنِ کاربران نباشد!
۴- پهنای باند نه مقدس است و نه هدف. مهم کیفیت زندگی مردم است: تأسف بارتر، اینکه جناب رئیس جمهور و سخنگوی دولت نیز در سینه چاکی برای منافع اینستاگرام و جناب زاکربرگ از یکدیگر سبقت گرفتند. لیکن رئیس جمهور اساساً صورت مساله را زیر و زبر کرده و موضوع افزایش پهنای باند را پیش کشیدند که به شکل وارونه ای به مدیریت مساله اینستاگرام مربوط است!
در سالهای اخیر همّ وغمّ مسئولان و دلسوزان بر این بوده که پهنای باند شبکه داخلی با شتاب، دقت و برنامه ریزی همه جانبه نگر توسعه یابد و در عین حال پهنای باند شبکه بین المللی نیز کیفیت مطلوب تری داشته باشد. با وجود این، باید اعتراف کرد که باوجود توسعه زیرساخت های ارتباطی شبکه ملی اطلاعات در ۷ سال گذشته، به هیچ عنوان اصلاح نسبت ترافیک داخلی به خارجی متناسب با رویکرد کشورهای توسه یافته، صلاح جامعه، و مصوبات شورای عالی فضای مجازی صورت نگرفته و در مواردی نسبت معکوس آن محقق شده است.
پهنای باند مقدس نیست، اما اگر بستر ترافیک داخلی باشد نشان دهنده قدرت و استقلال کشور در فضای مجازی است که ثمره آن بهبود کیفیت زندگی مردم است. ولی اگر بستر ترافیک خارجی است نشان از وابستگی و لطمه پذیری کشور در مقابل تحریم ها و تهدیدها و نهایتاً گره خوردن معیشت مردم با خارج از مرزها است.
پهنای باند هدف هم نیست، مهم کارخانه ها و محل های خدماتی کنار و متصل به این باند هستند. مهم مالک کنترل کننده و حکمران آنست. افزایش پهنای باند (چه داخلی و چه بین الملل) به تنهایی ارزشی نمی آفریند بلکه می تواند یارانه ای دولتی از جیب ملت ایران باشد برای کارخانجات خارجی، ارزش آنست که پهنای باند، حاصل دسترنج و سرمایه فکری و مادی نخبگان ایرانی را به اقتصاد درون زای فضای مجازی جمهوری اسلامی تبدیل کند تا به ارائه خدمات مختلف به داخل و خارج از کشور بپردازند.
حال که فصل انتخابات ریاست جمهوری نزدیک شده، جناب رئیس دولت دستار به دیوار پاستور می کوبند و در هر جلسه ای و حتی ستاد ملی کرونا می گویند باند شبکه بین المللی فلان و بهمان؟ ای کاش ریاست جمهور اگر دغدغه توسعه و کیفیت بیشتر خدمات فضای مجازی داشتند زمان بیشتری برای تشکیل مرتب جلسات شورای عالی فضای مجازی تخصیص می دانند و فرصت تکمیل شبکه ملی اطلاعات و خدمات پایه کاربردی آنرا در سالهای گذشته نمی سوزاندند تا می توانستند حالا با آمار موفقیت هایشان کمپین تبلیغاتی راه بیاندازند؛ نه با تحریک روحیه پیشرفت و آزادی خواهی مردم با ترسیم دشمن موهوم پهنای باند که ضد آزادی و پیشرفت، تنگ نظرانه تنها از تهدیدات می گوید!
در اختتام هر چند انتظار تسلط رئیس جمهور بر تمامی حوزه های تخصصی مورد انتظار نیست، رجاء واثق داریم که مشاورین ریاست جمهور، دید دقیق تر و عمیق تری نسبت به امهات و مفاهیم پایه حکمرانی فضای مجازی به ریاست جمهور عرضه کنند تا دیگر سوال از علت رشد افسار گسیخته پهنای باند خارجی را، مخالفت با پهنای باند به صورت مطلق فهم نکنند!


1399/11/17
13:45:09
0.0 / 5
1494
تگهای خبر: خدمات , شركت , فرهنگ , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
دانلود عکس