از چوپانی تا پزشكی بدون مرز استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران مدال فلورانس نایتینگل دریافت كرد

از چوپانی تا پزشكی بدون مرز استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران مدال فلورانس نایتینگل دریافت كرد

دانلود عکس: سید ناصر عمادی، پزشک داوطلب ایرانی از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در چهل و هشتمین دوره اهدای مدال فلورانس نایتینگل موفق به کسب این مدال شد.


به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، کمیسیون اعطای مدال فلورانس نایتینگل متشکل از فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر، کمیته بین المللی صلیب سرخ و شورای بین المللی پرستاران باتوجه به معیارهایی مانند شجاعت، ایثار و آمادگی برای ارائه خدمت، کارهای عملی به نفع مجروحان، بیماران یا سایر لطمه دیدگان ناشی از سوانح و جنگ و اقدامات ابتکاری در زمینه بهبود کیفیت درمان و یا آموزش، هر دو سال یک دفعه به پرستاران دارای معیارهای فوق، این مدال افتخار را اعطا می کند.
عمادی که تحصیلات خودرا در رشته پوست در دانشگاه تهران گذرانده، حالا عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است و خدماتی چون طبابت های داوطلبانه در ایران، عراق، کنیا، تانزانیا، سومالی، غنا، نیجریه، بروندی، آفریقای جنوبی، زیمبابوه و افغانستان را در کارنامه خود دارد. به بهانه دریافت این جایزه ایسنا علوم پزشکی تهران نگاهی به کارهای عام المنفعه و بدون مرز این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران انداخته است.
از چوپانی تا تخصص پزشکی
دکتر عمادی سال ۱۳۴۵ در قائم شهر متولد شد. پدرش دامداری داشت و نخستین شغل دکتر عمادی چوپانی بود. بعد گرفتن دیپلم در زمان جنگ به خدمت سربازی رفت اما پس از اختتام سربازی نیز مدتی در جبهه ماند. او سال ۱۳۶۶ در رشته پزشکی دانشگاه بابل پذیرفته شد. شروع ترم، بهمن ماه بود. بنا بر این از ۶ ماه فرصت بهره برد و راهی جبهه شد. عمادی با حضور در جنگ مجروح و شیمیایی شد.
او سال ۱۳۷۳ در پزشکی عمومی فارغ التحصیل شد. از این سال تا ۱۳۷۹ بعنوان پزشک عمومی در بخش اورژانس بیمارستان رازی قائم شهر مشغول فعالیت کرد. وی در این سال برای خواندن تخصص به دانشگاه علوم پزشکی تهران آمد و سال ۱۳۸۳ نیز بورد تخصصی گرفت.
تخصص گرفتن این پزشک با زلزله بم مصادف شد. مسئولان وزارت بهداشت به دکتر عمادی پیشنهاد کردند که به خاطر جانبازی محل خدمت را خودش انتخاب نماید. او که می دانست در بم سالک بیداد می کند آنجا را انتخاب نمود. خودش می گوید: حکم مأموریتم را سه ماهه زدند که اگر نتوانستم کار کنم بتوانم برگردم. وقتی آنجا رفتم برخلاف آمار ۲۰۰ نفری سالک با ۲۰ هزار نفر روبه رو شدم. روزی ۵۰ نفر را معاینه می کردم. حدود یک سال و نیم آنجا کار کردم تا موفق به ریشه کن کردن این بیماری شدم.
آمدم به من گفتند که دستاوردهایم در زمینه بیماری سالک عالی بود
سفر دکتر عمادی به بم سبب سفرهای دیگر این پزشک بدون مرز شد. او پس از بم افغانستان را بعنوان نخستین کشور خارجی انتخاب نمود. دکتر عمادی ماجرا را اینطور تعریف می کند: «بعد از این که [از بم] به تهران آمدم به من گفتند که دستاوردهایم در زمینه بیماری سالک عالی بود. مسئولان از شیوع این بیماری در کشور افغانستان خبر دادند. همانجا تصمیم گرفتم که به افغانستان بروم. در این کشور هم شبانه روز برای ریشه کن کردن بیماری کار کردم.» او شش ماه در کابل بود و علاوه بر ویزیت بیمارانی که مبتلا به سل پوستی، جزام و سالک بودند به دانشجویان پزشکی نیز آموزش می داد.
با بازگشت از افغانستان هلال احمر از او خواست که بعنوان سرپرست گروه پزشکی به آفریقا برود. او هم پذیرفت و در زمستان ۸۶ راهی آفریقا شد. دکتر عمادی شرایط مردم آفریقا را دشوار بود توصیف می کند، برای نمونه او با یتیم خانه ای روبه رو شده بود که همه کودکان در آن به ویروس ایدز مبتلا بودند و در اثر همین بیماری پدر و مادرشان را از دست داده بودند.
در خاطرات این متخصص پوست پیداست حضور در کشورهای آفریقایی برای او هم آسان نبوده است؛ می گوید: «یک بار در حال برگشتن به خانه بودم که چند نفر ماشینم را محاصره کردند. یکی از آنها مرا از ماشین بیرون کشید و گفت هرچه داری باید به ما بدهی. من هم هرچه در جیب داشتم دادم. آنها باورشان نمی شد و می گفتند: تو سفیدپوست هستی و پولداری. باید بگویی پول هایت را کجا گذاشته ای. همین که گفتم ندارم و پزشک هستم یکی از آنها چاقویش را در پایم فرو کرد. خون زیادی از من می رفت. در آن وضعیت شماره یکی از بیمارانم را گرفتم و گوشی را به آنها دادم. آن بیمار هم کلی سرشان فریاد کشید و اظهار داشت: این بنده خدا رایگان تمام ما را معاینه می کند. آنها هم که شرمنده شده بودند سریع مرا به نزدیکی یک بیمارستان رساندند و فرار کردند.»


انتخاب نام امام رضا (ع) و لوگوی دانشگاه علوم پزشکی تهران در تابلوی درمانگاه بروندی
با این وجود او بعد از اختتام ماموریتش سالی دو بار با هدف خدمت و با هزینه شخصی به آفریقا می رود. فروردین ۹۲ وی در کنیا بود که سفیر بروندی در تهران می خواهد عمادی را ببیند؛ «علتش را جویا شدم، خلاصه این که با اصرار ایشان به ایران برگشتم و در تاریخ ۲۲ فروردین در هتل استقلال تهران به دعوت رئیس جمهور بروندی به دیدارشان با حضور سفیر ایشان رفتم. رئیس جمهور بروندی از کارهای کشورمان ایران (هلال احمر و سایر پزشکان) در کشورهای آفریقایی قدردانی کرد و از من خواست تا از کارهای ساله خود در آفریقا برای ایشان مطالبی بیشتر ارائه کنم.»
در این دیدار رئیس جمهور بروندی از او خواست که با دعوتنامه رسمی با تیمی از پزشکان ایرانی به کشورشان رفته و دپارتمان تخصصی پوست را برای آموزش پزشکان و درمان بیماران بازگشایی کند.
افتتاح درمانگاه پوست به نام امام رضا با پرچم ایران و لوگو دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۹۳ در کشور مسیحی نشین بروندی نتیجه تلاش داوطلبانه درمانی و آموزشی او برای درمان بیماران و آموزش پزشکان این کشور آفریقایی بود. او با نصب این تابلوی این درمانگاه از دستمزد صدهزار دلاری خود صرفنظر کرد.
عمادی در سال ۱۳۹۴ همزمان با روز پزشک، بعنوان جهادی ترین پزشک کشور، به سبب ارائه خدمات پزشکی در مناطق محروم ایران و نیز به آوارگان حمله داعش در کردستان عراق معرفی گردید.
خط مقدم مبارزه با کرونا
عمادی بعد از شیوع ویروس کرونا در کشور در خط مقدم مبارزه با این ویروس قرار گرفت. مأموریتش را در طول روزهای هفته تقسیم بندی کرد که علاوه بر بیمارستان های امام خمینی و یاس در تهران بتواند به در بیمارستان های بوعلی سینا و رازی به هموطنان مازندرانی خود هم خدمت کند. همین موجب ابتلای او و همسرش به کرونا شد که البته با مدتی قرار گرفتن در قرنطینه توانستند سلامتی خودرا بازیابند.
وی در این سال ها هیچگاه مطلب دایر نکرد. عمادی سال هاست که رسیدگی به روستاییان را برنامه جداناپذیر زندگی اش می داند و تا حالا با حضور در ۷۰ روستای مناطق محروم بیماران را درمان کرده است.
سال ۱۳۸۹ به پاس سال ها کارهای بشردوستانه در آفریقا و افغانستان و نگارش مقالات علمی گوناگون درزمینه جانبازان شیمیایی و سخنرانی در مجامع علمی جهاد در رابطه با جانبازان شیمیایی تندیس ایثار را از رئیس دولت وقت دریافت کرد.
این پزشک مازندرانی همین طور از سایر کشورهای آفریقایی به سبب مبارزه با بیماری ایدز و بهبودی سلامتی مردم عناوین پرافتخاری را بعنوان پزشک بدون مرز ایرانی از رئیس جمهور بروندی، نخست وزیر و وزیر بهداشت کنیا، رئیس هلال احمر و وزیر بهداشت غنا و … کسب کرده است.




منبع:

1400/03/03
20:45:18
5.0 / 5
1190
تگهای خبر: آموزش , بازی , خدمات , دانشجو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
دانلود عکس