در تشریح اقدامات سال ۱۴۰۰ دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم اعلام شد

اجرای ۳۹ طرح كلان با وزارت نفت

اجرای ۳۹ طرح كلان با وزارت نفت

دانلود عکس: مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم در هجدهمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور به تشریح کارهای انجام شده و اقدامات سال 1400 این دفتر پرداخت.


به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، دکتر محمدسعید سیف در این جلسه مجازی اظهار نمود: در سالهای اخیر دانشگاه ها و مراکز علمی کشور کارهای مختلفی را در حوزه ارتباط با جامعه و صنعت پیگیری کرده اند تا بتوانند ارتباط و تعامل مناسبی را با جامعه و صنعت برقرار کرده و اثربخشی مفیدی داشته باشند.

وی ادامه داد: وزارت علوم در امتداد ساماندهی به این فعالیت ها طرح جامعی را تحت عنوان طرح تحول در همکاریهای دانشگاه ها و موسسات پژوهشی و فناوری با جامعه و صنعت تعریف کرده است. این طرح در مهرماه سال ۱۳۹۸ از طرف وزیر علوم ابلاغ گردید. اقدامات بسیار خوبی دراین زمینه صورت گرفته است.

بگفته مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، برمبنای چشم انداز این طرح دانشگاه ها و موسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری شریک راهبردی جامعه و صنعت در تدوین و اجرای برنامه های توسعه پایدار کشور هستند. این طرح دارای ۴۴ اقدام مشخص است که تعداد زیادی از این اقدامات درحال اجراست. این طرح دارای ۶ هدف کلان است که عبارتند از: افزایش متوسط سالانه ۱۰ درصدی حجم قراردادهای ارتباط با جامعه و صنعت، هم راستایی برنامه ها و تصمیم گیری ها در وزارت عتف و مراکز تابعه با نیازها و اولویت های کشور، هم افزایی کامل مراکز علمی با دستگاه های اجرائی جهت شناسایی و رفع نیازها و چالش ها، ساماندهی و ایجاد ساختارهای توانمند برای ارتباط عرضه و تقاضای پژوهش و فناوری، اجرای ۲۵ درصد پروژه های تحصیلات تکمیلی بصورت مستقیم به سفارش صنعت و جامعه و مشارکت حداکثری اعضاء هیئت علمی در رفع نیازهای صنعت و جامعه. پایش کارهای انجام شده در سال ۱۳۹۹ و برنامه های سال ۱۴۰۰ نیز با مشارکت بالای دانشگاه ها صورت گرفته است.

وی اشاره کرد: خوشبختانه طبق برنامه زمان بندی منظم ۸۲ دانشگاه، پژوهشگاه و مرکز آموزش عالی کشور گزارش خودرا ارسال کرده اند. در جهت انسجام این گزارش عملکرد و برنامه های ستاد وزارتخانه نیز در این گزارش آورده شده است. این گزارش ۱۰۰۰ صفحه ای برای دانشگاه ها و مراکز علمی کشور ارسال شده است و هر دانشگاه می تواند ببیند در دانشگاه ها و مراکز علمی دیگر این فعالیت ها به چه صورت درحال اجراست.

دکتر سیف اشاره کرد: یکی از کارهای مهم در سالهای قبل بحث فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی بوده است. دانشگاه ها می توانند بصورت یک ابزار و یک روش مناسب از این مساله استفاده کنند تا اساتید هیئت علمی بتوانند از این فرصت به نحو مناسبی بهره مند شوند و نیازهای اساسی کشور را برطرف کنند.

ایشان سپس سخنانش به رصد اشتغال فارغ التحصیلان که برای سومین سال پی در پی بصورت مستمر صورت می پذیرد، اشاره نمود و اظهار داشت: پایش رصد اشتغال در سال جدید بوسیله سامانه "ساجد" صورت خواهد پذیرفت. در موضوع مهارت افزایی هم در دانشگاه ها کارهای بسیار خوبی صورت گرفته است. در بحث مهارت افزایی نکته مهمی که وجود دارد این است که دانشگاه ها باید اهتمام کنند کارهای حوزه مهارت افزایی را با همکاری دستگاه های اجرائی، وزارتخانه ها و ذی نفعان انجام دهند.

دکتر سیف اشاره کرد: در بحث مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی تا حالا حمایت مالی و پشتیبانی از حدود ۴۰ دانشگاه جهت ایجاد و راه اندازی مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی صورت گرفته است. ۴۱ برنامه درباب توسعه دوره های مهارت افزایی و اشتغال پذیری دانشجویان دریافت شده است و برنامه ریزی و پیگیری جهت حمایت مالی از برنامه ها و طرح های دانشگاه ها درباب مهارت افزایی و ارتقای توان اشتغال پذیری دانشجویان در حال انجام می باشد. دو گزارش هم از مراکز هدایت شغلی و عملکرد آنها برای دانشگاه ها ارسال شده است که می تواند در انتقال تجارب به دیگر دانشگاه ها مفید واقع شود.

مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم اضافه کرد: در مورد پایش قراردادهای ارتباط با صنعت که یکی از کارهای اصلی دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم است، پیگیری ها انجام شده و گزارش ها نیز ارسال شده است. این گزارش ها سبب توجه بیشتر به این حوزه شده است و در جلسه مشترکی که با ریاست محترم جمهوری برگزار شد، موضوع قراردادهای ارتباط با صنعت و گسترش آنها و اهمیت همکاری دانشگاه ها با صنایع و بخش های تولیدی عنوان شد. امیدواریم با همکاری دانشگاه ها و مراکز علمی بتوانیم افزایش و بهبود خوبی در این عرصه داشته باشیم. دانشگاه ها باید اهتمام کنند گزارش های به روزتری در این عرصه داشته باشند و بصورت ماه به ماه یا فصل به فصل پروسه گزارش گیری را انجام دهند.

وی ادامه داد: در حوزه همکاریهای کلان با وزارتخانه ها هم کارهای مناسبی صورت گرفته است. هم اکنون ۳۹ طرح کلان با وزارت نفت وجود دارد و بسیاری از دانشگاه های بزرگ ما درگیر این طرح ها هستند.

به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر سیف در آخر افزود: سامانه ارتباط جامعه و صنعت با دانشگاه (ساجد) با هدف ساماندهی کارهای در رابطه با ارتباط دانشگاه ها با جامعه و صنعت، امکان دریافت گزارش های مختلف و متنوع از کارهای ارتباط با جامعه و صنعت، تجمیع کارهای ارتباط دانشگاه ها با جامعه و صنعت در یک سامانه جامع، تسهیل در پروسه ارسال گزارش های عملکرد دانشگاه و پژوهشگاه های کشور به وزارت عتف و پایش فعالیت ها و عملکردهای مختلف توسط دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور به راه افتاده است. بخش های مختلف سامانه ارتباط جامعه و صنعت با دانشگاه (ساجد) عبارتند از: اطلاعات و پایش قراردادهای ارتباط با صنعت، مهارت افزایی، فرصت های مطالعاتی، کارآموزی، هدایت شغلی و کاریابی تخصصی، رصد اشتغال دانش آموختگان، امریه های ارتباط با جامعه و صنعت، نیازها و اولویت های پژوهشی صنعتی و کاربردی و پشتیبانی علمی و فناوری از تولید. تا حالا بیش از ۳۰ دانشگاه مبادرت به نصب و راه اندازی این سامانه کرده اند.




منبع:

1400/03/09
10:58:45
5.0 / 5
1122
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
دانلود عکس