معاون مدیر كل دانشجویی وزارت بهداشت تشریح كرد

روند برگزاری انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان علوم پزشكی

روند برگزاری انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان علوم پزشكی

به گزارش دانلود عکس معاون مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت به تشریح روند برگزاری انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان علوم پزشکی پرداخت و اظهار داشت: این انتخابات بعد از ابلاغ دستورالعمل اجرایی آئین نامه شوراهای صنفی دانشجویان، دستیاران و دانشجویان دکترای تخصصیˮ دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور به صورت مجازی برگزار گردید.


به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، دکتر افسانه صادقی معاون ضمن بیان این مطلب در مورد برگزاری انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان، دستیاران و دانشجویان دکترای تخصصی اظهار داشت: هدف از تشکیل شوراهای صنفی بعنوان جامع ترین نهاد دانشجویی ایجاد بستر مناسب برای مشارکت فعال دانشجویان در امور رفاهی، آموزشی و پژوهشی در رابطه با این دانشجویان، پر رنگ نمودن نقش مشورتی دانشجویان در مراحل برنامه ­ریزی و اجرای فعالیت ­های در رابطه با امور صنفی دانشجویی، افزایش آگاهی دانشجویان با تکالیف و حقوق در رابطه با دانشجویان، بهره ­ مندی دانشگاه از ظرفیت ­های خلاق دانشجویی در جهت بهبود عرضه خدمات به دانشجویان، انعکاس و پیگیری مشکلات صنفی دانشجویان به مسئولین ذی ربط تا حصول به نتیجه و... است.
وی به برگزاری مستمر و سالانه انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان اشاره نمود و خاطرنشان کرد: از آغاز سال ۹۷ با اصلاح و ابلاغ آئین نامه شورای صنفی، دانشگاه هایی که دانشجویان دوره دستیاری و دکترای تخصصی را پذیرش می کنند، موظف به برگزاری انتخابات برای این گروه از دانشجویان شدند. متاسفانه در سال ۱۳۹۹ به علت انتشار ویروس همه گیر کرونا وبه دنبال آن ممانعت از تجمع دانشجویان در فضای دانشگاه ها، تصمیم بر عدم برگزاری انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان، دستیاران و دانشجویان ph.D گرفته شد و همان اعضا و دبیران سابق به فعالیت خود ادامه دادند.
معاون مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: با تداوم شرایط موجود و نیمه تعطیل بودن دانشگاه های علوم پزشکی به علت آخر نیذیرفتن شرایط پاندمی کرونا در کشور، تصمیم بر ایجاد زیرساخت ها و مقدمات لازم جهت برگزاری انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان، دستیاران و دانشجویان Ph.D. گرفته شد، که نخستین قدم در این راه تهیه و تنظیم دستورالعمل اجرایی انتخابات بود که در اسفندماه سال ۹۹ تحت عنوان "دستورالعمل اجرایی آئین نامه شوراهای صنفی دانشجویان، دستیاران و دانشجویان دکترای تخصصی" دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور تدوین شد.
وی تصریح کرد: در جهت برگزاری انتخابات، این دستورالعمل در شش ماده، ۳۷ بند و ۱۱ تبصره در تاریخ ششم اسفندماه سال قبل به دانشگاه ها ابلاغ گردید که به دنبال این اتفاق دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور موظف شدند، با تشکیل "کمیته نظارت" و "کمیته اجرایی" انتخابات شوراهای صنفی را به صورت الکترونیکی برگزار نمایند.
صادقی در ادامه به تشکیل کمیته نظارت جهت نظارت بر برگزاری انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان، دستیاران و دانشجویان دکترای تخصصی اشاره نمود و اظهار داشت: کمیته نظارت، وظیفه نظارت بر فرآیندها و مراحل اجرای انتخابات را دارا است که اعضای آن توسط رئیس دانشگاه تعیین می شوند
معاون مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه کمیته ای نیزتحت عنوان "کمیته اجرایی" انتخابات شوراهای صنفی وجود دارد، خاطرنشان کرد: کمیته اجرایی همان گونه که از نامش مشخص است روند اجرایی انتخابات را بر عهده دارد.
این مقام مسؤول افزود: امکان استفاده از دانشجویان غیر داوطلب برای کاندیداتوری، هم در کمیته اجرایی جهت برگزاری هر چه بهتر انتخابات وجود دارد، نکته اینکه در صورتیکه این کمیته در روند انتخابات گرفتار مشکل شود می تواند درخواست تعویق ۱۰ روز انتخابات را تا ایجاد زمینه و شرایط مناسب جهت اجرا و برگزاری انتخابات، به کمیته نظارت بدهد.
معاون مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه به زمان ثبت نام و چگونگی انجام تبلیغات داوطلبان اشاره نمود و اظهار داشت: ثبت نام از داوطلبان در بستر الکترونیکی از ۲۰ روز پیش از تاریخ برگزاری انتخابات شروع شد و ۷ روز ادامه داشت. در این میان بنا شد در صورتیکه تعداد ثبت نام کنندگان به حد نصاب نرسد، ضمن اطلاع رسانی مجدد، مهلت ثبت نام به مدت ۵ روز ادامه پیدا کند.
ایشان در ادامه بیان نمود: دانشگاه ها موظف شدند درفضای فیزیکی از چهار روز پیش از برگزاری انتخابات، تبلیغات خویش را آغاز کنند و ۱۲ ساعت پیش از برگزاری انتخابات باید این تبلیغات خاتمه یابد. شرکت در نخستین دوره از انتخابات الکترونیکی شوراهای صنفی دانشجویان، دستیاران و دانشجویان ph.D از ساعت ۹ بامداد تا ۲۰ شب امکان پذیر بوده است و در صورت استقبال و مشارکت از انتخابات و احتیاج به اختصاص زمان بیشتر، تا ۲ ساعت این زمان قابل تمدید بوده است.
این مقام مسؤول در ادامه از انجام انتخابات تمامی واحدهای دانشگاهی( خوابگاه و دانشکده ) در یک روز اطلاع داد و اظهار داشت: البته این اختیار به دانشگاه ها داده شده بود تا در صورت نیاز، انتخابات دانشجویان با دستیاران در دو روز متفاوت برگزار گردد. جهت مشارکت دانشجویان و دستیارانی که در فضای بیمارستانی حضور دارند و فعالیت می نمایند نیز، کمیته اجرایی موظف شده است اطلاع رسانی لازم در مورد برگزاری این انتخابات را در فضای درمانی داشته باشد.
صادقی از برگزاری انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان، دستیاران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در اکثر دانشگاه های علوم پزشکی اطلاع داد و اظهار داشت: دانشگاه ها با عنایت به بخش نامه اعلامی، انتخابات خویش را از اول اردیبهشت ماه جاری به صورت الکترونیکی شروع کرده اند.
معاون مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه انتخاب سامانه برگزاری انتخابات بر عهده دانشگاه ها گذاشته شد تا از هر نظر بهترین سامانه دانشگاهی که دارای بالاترین ضریب امنیتی است را جهت برگزاری انتخابات مورد استفاده قرار دهند، بیان داشت: هم اکنون تعداد زیادی از دانشگاه های علوم پزشکی علاوه بر برگزاری انتخابات، موفق به معرفی دبیران خود شده اند و تا این لحظه اعتراضی در این خصوص وجود نداشته است.
صادقی با بیان اینکه هر کدام از شوراهای صنفی دانشجویان در دانشکده ها و خوابگاه ها یک نفر را بعنوان دبیر خود انتخاب خواهند کرد، اظهار داشت: اداره کل دانشجویی وزارت موظف است پس از برگزاری انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان، دستیاران و دانشجویان ph.D، انتخابات "مجمع دبیران " را برگزار کند و مجمع دبیران هم حداکثر تا آخر شهریور ماه جاری فرصت دارد تا اولین جلسه خویش را برگزار کند.
به گزارش مفدا، وی با بیان اینکه مشروع ترین نهاد دانشجویی را شوراهای صنفی تشکیل می دهد، بیان داشت: از دانشجویان عضو در شوراهای صنفی، خواهش داریم ارتباط خوبی با بدنه دانشجویی و مسؤولان دانشگاه در راه اهداف و حل مشکلات دانشجویی خود داشته باشند تا در سایه این ارتباط و تعامل دو طرفه بتوان مشکلات دانشجویان و دانشگاه را به بهترین نحو احصاء و در راه حل آن کوشش کرد.




منبع:

1400/03/11
10:38:04
5.0 / 5
1101
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
دانلود عکس