معاون وزیر علوم:

تخصیص بودجه در زمینه فرهنگی، هزینه محسوب نمی گردد

تخصیص بودجه در زمینه فرهنگی، هزینه محسوب نمی گردد

به گزارش دانلود عکس معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در اجلاس معاونان اداری، مالی دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز آموزش عالی اظهار داشت: تخصیص بودجه در زمینه فرهنگی، «هزینه» محسوب نمی گردد.


به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، دکتر عبدالحسین کلانتری در نشست سراسری معاونان اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، مراکز آموزش عالی و و روسای پارک های علم و فناوری عنوان کرد: اگر از منظر تحلیل نظام های دانشگاهی به سیستم آموزش عالی و دانشگاه ها نگاه نماییم، میتوان سیستم آموزش عالی را یک نظام اجتماعی جامع و کامل تصویر نماییم که از مجموعه ای از خرده نظام ها شکل گرفته که در عین استقلال، به هم متصل هستند.
وی ادامه داد: در این میان دو خرده نظام فرهنگی-اجتماعی و خرده نظام اقتصادی اهمیت بالایی دارند؛ خرده نظام فرهنگی-اجتماعی در سطح سازمانی خویش را در معاونت های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه ها متجلی می کند و خرده نظام اقتصادی در سطح سازمانی خویش را در معاونت های اداری و مالی دانشگاه ها نشان داده است.
کلانتری اظهار داشت: کارکرد و نماد خرده نظام فرهنگی-اجتماعی تولید و تثبیت باور، تعهد و مسئولیت اجتماعی، تسهیل تعاملات و یگانگی است. در مقابل اما، کارکرد خرده نظام اقتصادی تولید ثروت و تطابق با محیط است.
زیست دانشگاهیان، زیست فرهنگی است

معاون وزیر علوم تصریح کرد: زیست دانشگاهیان و به خصوص دانشجویان یک زیست فرهنگی اجتماعی است و دانشگاهیان در این فضا به پژوهش و آموزش می پردازند. بنابراین نبود سلامت محیط فرهنگی-اجتماعی یک مساله حاشیه ای نیست و مستقیم و غیرمستقیم، و کوتاه مدت و بلندمدت بر کل فرایندهای آموزشی و پژوهشی هم تأثیر منفی می گذارد.
وی خاطرنشان کرد: اهمیت زیست فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه به اندازه ای است که هرچه در آن هزینه نماییم، هزینه محسوب نمی گردد، سرمایه گذاری برای برداشت محصولات مفید می باشد. چونکه دانشگاه مبدا همه تحولات است.
معاون وزیر علوم افزود: در چند سال گذشته به علت شرایط کرونایی کشور، خرده نظام فرهنگی-اجتماعی گرفتار اختلالات اساسی شده و زیست دانشگاهی، به خصوص زیست دانشجویی صدمه جدی دیده که نتایج این اختلالات را در دانشگاه ها میتوان مشاهده کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، وی اظهار داشت: لزوم احیا و بازآفرینی فعالیت ها و سازوکارهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها بر کسی پوشیده نبوده و نیست و این مهم در دستور کار معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم قرار گرفت.
کلانتری تصریح کرد: تقویت و توانمندسازی انجمن های علمی، کانون های فرهنگی و هنری، تشکل ها، هیات ها، نشریه های دانشجویی و سایر مجموعه های دانشجویی در دستور کار قرار گرفت. این فعالیت ها هویت بخش هستند و به دانشگاه ها رونق می دهند.

وی از معاونان مالی اداری دانشگاه ها خواست در تخصیص و تأمین بموقع و عادلانه بودجه برای انجام فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه ها کمک کنند.
کلانتری افزود: تقویت ساختاری معاونت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها از لحاظ تأمین نیروی انسانی مطلوب و کیفی خیلی مهم است. البته تدبیر وزیر علوم برای اختصاص ۳ درصد بودجه دانشگاه ها به فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی امیدآفرین بود و تبعات مثبتی را داشت، اما تا تحقق واقعی این ابلاغیه هنوز فاصله داریم که همراهی روسای دانشگاه ها و معاونان را می طلبد.
او همینطور از معاونان مالی و اداری دانشگاه ها خواست جهت تسهیل سفر اربعین دانشجویان اقدامات لازم را صورت دهند.





منبع:

1401/05/13
12:31:55
5.0 / 5
395
تگهای خبر: آموزش , انجمن , دانشجو , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
دانلود عکس