رئیس دانشگاه علامه طباطبائی:

دانشجویان در کنار شناخت و انعکاس مرزهای دانش، رویکرد یادگیری و انتقادی داشته باشند

دانشجویان در کنار شناخت و انعکاس مرزهای دانش، رویکرد یادگیری و انتقادی داشته باشند

به گزارش دانلود عکس، آیین شروع به کار فعالیتهای انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی، با حضور رئیس دانشگاه، سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، تعدادی از مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و اعضای منتخب شوراهای مرکزی انجمن های علمی دانشجویی برگزار گردید.


به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، آیین شروع به کار فعالیتهای انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی، با حضور دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه و دکتر محمدعلی اسلامی، سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، تعدادی از مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و اعضای منتخب شوراهای مرکزی انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه، در سالن آمفی تئاتر دانشکده مدیریت و حسابداری برگزار شد.
دکتر معتمدی در این آیین ضمن اشاره به این که دانشگاه علامه طباطبائی بر مبنای جدید ترین رتبه بندی داخلی مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری(ISC) رتبه نهم را در میان 110 دانشگاه دولتی تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کسب کرده است، اظهار داشت: این جایگاه بسیار پرارزش است. البته ناگفته نماند که دانشگاه در بخشی از شاخص ها رتبه چهار یا پنج را کسب کرده است. دانشگاه علامه طباطبائی ظرفیت بزرگی دارد. این دانشگاه ۵۵۰ عضو هیئت علمی ثابت دارد که بعضی از این اعضا، شخصیت های ملی و بین المللی و ذخیره های ارزشمندی برای جامعه ما هستند.
ایشان در ادامه بیان نمود: انجمن های علمی دانشجویی نقطه امیدی برای دانشگاه ها هستند که از لحاظ علمی، پیشران ها و برانگیزاننده هایی داشته باشند. انجمن ها نه تنها در حوزه کار خود انجمن های علمی بلکه در کلاس ها، دانشکده ها و دانشگاه هم می توانند اثرگذار باشند. آنها با برنامه ریزی دقیق می توانند مشخص کنند که مقرر است در حوزه علمی خود چه کارهایی انجام دهند و چه اهدافی را دنبال کنند. قطعا یکی از کارهایی که شما می توانید انجام دهید اینست که بفهمید در حوزه رشته علمی شما، مرزهای دانش جهانی کجاست و آخرین حرف هایی که در این رشته زده می شود و آخرین ایده ها کجا و چگونه مطرح شده اند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی افزود: با عنایت به گسترش ارتباطات و استفاده از ظرفیت فضای مجازی، شناخت و انعکاس مرزهای دانش برای دانشجویان علاقمند به سهولت اتفاق می افتد. این کار سبب می شود که اعضای هیئت علمی هم با آگاهی و اطلاعات وارد کلاس ها شوند و فقط حرف های قدیمی را تکرار نکنند. سطح علمی کلاس ها وابستگی مستقیم با دانش و اطلاعات به روز دانشجویان دارد.
وی ضمن اشاره به این که علوم انسانی مبتنی بر بافت فرهنگ است، اضافه کرد: درست است تولید علوم انسانی در غرب اتفاق افتاده است و ما درحال یادگیری و شاگردی هستیم اما باید بدانیم که این دانش مقرر است در جامعه ایرانی مصرف شود. ازاین رو دانش علوم انسانی باید بر اساس بافت و فرهنگ ایرانی تولید شود. امروزه در دنیا نهضت هایی به نام «دانش بومی» به وجود آمده و این مورد هم در کشور ما، مطرح است.
عضو هیئت علمی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی اظهار نمود: از شما دانشجویان انتظار داریم، در کنار شناخت مرزهای دانش، رویکرد یادگیری و انتقاد داشته باشید و کمک کنید تا از شاگردی به سمت معلمی حرکت نماییم. قرار نیست برای همیشه شاگرد باقی بمانیم و این امر با همت شما اتفاق می افتد. ما بعنوان مسؤلان دانشگاه، متناسب با ظرفیت هایی که شما ایجاد می کنید و کار و برنامه هایی که عرضه می دهید، حمایت و پشتیبانی های لازم را انجام می دهیم به این امید که بتوانیم از ظرفیت خلاقیت و روشهای فنی شما استفاده نماییم.
وی با اشاره به اینکه اتفاقات خوبی در حوزه علوم انسانی در کشور رخ داده است، اظهار داشت: با وجود همه پیشامدهای خوب، جایگاه علوم انسانی به بهتر و بهتر شدن نیاز دارد. در سالهای اخیر خیلی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته های علوم انسانی از رشته های غیر از علوم انسانی بوده است و این نشان داده است که دانشجو احساس کرده است با ورود به رشته های علوم انسانی بهتر می تواند به جامعه خدمت کند. نقش علوم انسانی کم کم دارد برای جامعه پررنگ تر می شود. ازاین رو باید شرایطی را فراهم نماییم که با کمک شما و به واسطه ی مراکز نوآوری، کارآفرینی، رشد و پارک علم و فناوری دانشگاه اتفاقات خوبی با ایده های خلاقانه شما رقم بزنیم.
در ادامه آیین، دکتر اسلامی سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی، با تکیه بر این که دانشگاه علامه طباطبائی می تواند نقش موثری در تحولات علمی فرهنگی و اجتماعی کشور داشته باشد، اظهار داشت: نگاه ما در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اینست که دانشجویان با ورود به دانشگاه باید رشد متوازن در حوزه های علمی، اجتماعی و فرهنگی داشته باشد. ازاین رو متناسب با این نگاه در گام نخست، زمینه خوبی برای مشاوره به دانشجویان در سالهای اول فراهم می نماییم تا استعدادیابی و خودشناسی برای دانشجو رقم خورد. گام دوم هم آشنایی دانشجویان با زیست بوم دانشگاه است تا پس از خودشناسی و استعدادیابی، دانشجو تصمیم بگیرد در عرصه فعالیتهای جمعی یا فردی وارد شود.
وی ادامه داد: انجمن های علمی دانشجویی فراگیرترین تشکل در دانشگاه هستند. ما در کشور حدود ۱۰ هزار انجمن علمی و دانشگاه علامه طباطبائی هم حدود ۷۰ انجمن علمی دارد و دانشجویان با علاقه علمی وارد انجمن ها می شوند. انجمن ها یک رویداد تخصصی به نام جشنواره حرکت دارند که خروجی یک سال فعالیتهای ملی و بین المللی آنها در این جشنواره ارزیابی می شود.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی بیان نمود: جشنواره حرکت در دنیا مورد استقبال قرار گرفته است و با تلاشهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مقرر است این جشنواره بعنوان یکی از رویدادهای بنیاد نخبگان د نظر گرفته شود تا دانشجویانی که در جشنواره حرکت مقام کسب می کنند، از امتیاز نخبگانی و تسهیلاتی که بنیاد برای نخبگان در نظر می گیرد، بهره مند شوند. همینطور با اصلاح آئین نامه های دانشجویی، مقرر است برای دانشجویانی که در جشنواره های حوزه معاونت فرهنگی شرکت کرده و مقام کسب می کنند امتیازهایی در نظر گرفته شده است.
وی از برگزاری رویدادهای حل مساله عمومی و تخصصی با همکاری سازمان ها و نهادها، در آینده اطلاع داد و اضافه کرد: در این رویداد با تهیه بانک مسائل داخل و خارج از دانشگاه، به صورت گروهی به سمت حل مشکلات و مسائلی حرکت می نماییم که در کوتاه مدت حل می شوند تا دانشجویان بتوانند در طول یک ترم، تجربه ای از حل مساله داشته باشند.
دکتر اسلامی با اشاره به اینکه رویدادها پل ارتباطی بین دانشگاه و جامعه هستند بر نقش تسهیل گری انجمن های علمی دانشجویی تصریح کرد و اظهار داشت: دانشجویانی که وارد انجمن ها، کانون ها و تشکل های دانشجویی می شوند بعنوان یک دانشجوی موفق و موثر شناخته می شوند. حضور در این فضاها تسلط به مهارت های ارتباطی، حل مساله و مدیریتی را در دانشجویان ایجاد و به برقراری ارتبا های ملی و بین المللی آنها کمک می نماید.
وی با تکیه بر این که معاونت فرهنگی و اجتماعی از تولید علم، حمایت می کند بیان نمود: ظرفیت انجمن های علمی یکی از ظرفیت های بی نظیر دانشجویی است. نگاه ما اینست که حمایت کننده باشیم و وارد عرصه اجرا نشویم بلکه زمینه را برای ورود و برنامه ریزی های علمی دانشجویان فراهم نماییم. دانشگاه هم برای انجام کارهای گروهی دانشجویی همه اهتمام و کمک های مادی و معنوی خویش را به کار می گیرد تا دانشجویان در عرصه جامعه و حل مسائل و مشکلات نقش آفرین باشند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبائی، در انتها این آیین اعضای منتخب شوراهای مرکزی انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی به گفت و شنود مستقیم و طرح دیدگاه های خود با مسؤلان دانشگاه پرداختند.




منبع:

1401/08/28
10:06:17
5.0 / 5
412
تگهای خبر: انجمن , جشن , جشنواره , دانشجو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
دانلود عکس