رئیس دانشگاه آزاد:

تربیت نیرو و مأموریت گرایی رشته ها مطابق با زیست بوم خواهد بود

تربیت نیرو و مأموریت گرایی رشته ها مطابق با زیست بوم خواهد بود

به گزارش دانلود عکس، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: حرکت این دانشگاه برپایه سند تحول و تعالی و آمایش و مأموریت گرایی، می تواند امید را به جامعه برگردانده و جان جدیدی به آموزش عالی کشور بدهد.


به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با حضور در جلسه نشست نهایی سازی سند آمایش دانشگاه آزاد اسلامی که از 26 خرداد شروع شده و تا یکم تیرماه ادامه دارد، ضمن اشاره به اینکه این نشست یک هفته ای با حضور متولیان تدوین سند آمایش استانها برگزار می شود، اظهار داشت: این اتفاق مانند داستان سیمرغ است که همه ما برای یک هدف متعالی گرد هم آمدیم. حقیقت اینست که نظام آموزش عالی و به صورت کلی نظام آموزش دستخوش تحولات بسیاری شده است و در مقابل چشمان می بینیم که چه بر سر نسل جوان آمده و آنها از آن چه دانشگاه و نظام آموزشی عرضه می دهد، راضی نیستند و آموزش اشباع شان نمی نماید. بنابراین علاقه به تحصیل کمرنگ شده است.
وی افزود: سؤالی که مطرح می شود اینست که با عنایت به پیچیدگی و فناورانه شدن زندگی و محیط اجتماعی، آیا جوانان بدون دانش های لازم می توانند آینده خویش را تضمین کنند؟ آیا می خواهند به مصرف کننده دانش تبدیل شوند که دیگران برای آنها کار خواهند کرد یا خودشان در این راه پیشرو باشند؟ راهی که دانشگاه آزاد اسلامی در راه تحول اجتماعی فناورانه در پیش گرفته است، همان مسیری است که برای پیدا کردن راه نجات سیمرغ می شویم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: کشور ما در طول تاریخ هیچ گاه مستعمره و برده نبوده است، اگر بد عمل نماییم، دیگران قدرت فکر ما را می گیرند و مستعمره خواهیم شد. اگر در همین جا بمانیم، آینده از آن ما نخواهد بود، ازاین رو باید به صورت اساسی در آموزش عالی تحول ایجاد نماییم، چون که روش های گذشته گرا دیگر جوابگو نیست. حقیقت اینست که آموزش عالی منزوی، معلق و جدا از جامعه مسأله ای را حل نمی کند، بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی بگونه ای دیگر می اندیشد و به دنبال روشمندی است.
دکتر طهرانچی با اشاره به اینکه رشته های دانشگاهی باید کار آمادگی بدهند و بسترساز زندگی باشند، اظهار نمود: نمی شود وضعیت رشته های دانشگاهی را برپایه میزان متقاضیان و اشتغال آن سنجید. بعنوان نمونه بیشتر از 4 میلیون و 500 هزار نفر از جمعیت کشور از راه کشاورزی درآمدزایی می کنند، اما تعداد دانشجویان رشته کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی حدود 7 هزار نفر است. با این تفکر آیا باید کشاورزی و امنیت غذایی را تعطیل نماییم و به یک مصرف کننده بزرگ تبدیل شویم؟ عدم اقبال به رشته کشاورزی در حالی اتفاق افتاده که این صنعت روز به روز فناورتر شده است. ازاین رو در این راه آموزش باید تغییر کند، نه تعطیل شود.
وی با تاکید بر این که مبنای تغییر و تحول در دانشگاه آزاد اسلامی برپایه داده، دانش، اطلاعات و دانستن است، اظهار داشت: معتقدیم که باید داده مبنا تغییرات را انجام دهیم و اگر می خواهیم در آموزش عالی تحول رخ بدهد، این تحول با نگاه به آینده امکان پذیر است. بسیار خرسندیم که اعضای هیأت علمی توانمند و فکور دانشگاه آزاد اسلامی پای این اعتقاد ایستاده اند، این اقدام آغاز راه است. پیش از این شروعی تحت عنوان برنامه تحول و تعالی دانشگاه داشتیم که می خواهد یک اتفاق بزرگ در کشور رقم بزند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: افتخار ما اینست که دانشگاه آزاد اسلامی در گام اول انقلاب به تحصیل میلیونها جوان و ایجاد هزار واحد دانشگاهی در کشور کمک کرده است، اما این دانشگاه در گام دوم می خواهد اتفاق دیگری را رقم بزند که قدم اول آن، علم و پژوهش است. حقیقت اینست که دانشگاه آزاد اسلامی تابحال 7 میلیون فارغ التحصیل تربیت کرده، اما منجر به آبادانی کشور نشده است، چون محیط پیرامونی را نشناختیم، در این راه ابتدا باید شناسایی صورت بگیرد. دانشگاه آزاد اسلامی با افتخار این کار را شروع کرده تا بتوانیم آنرا به صحنه مأموریت گرایی برسانیم و دانشجو را متناسب با نیاز تربیت نماییم.
دکتر طهرانچی با اشاره به اینکه دانایی فردی باید باعث توانایی فردی، دانایی سازمانی و توانایی سازمانی شود، اظهار نمود: راه زیادی در پیش داریم و این نشست باید منجر به تربیت نیرو و مأموریت گرایی رشته ها مطابق با زیست بوم شود. یکی از علل مشکلات اقتصادی کشور اینست که دانشگاه مدل اقتصادی تولید نکرده است و نتوانسته برای حل مشکل، دانایی اجتماعی و توانایی اجتماعی خلق کند. اقتصاد مدلی علمی می خواهد، چون ابعاد آن بزرگتر از ذهن فردی است، اقتصاد هر کشور از درون کشور و توسط علمای سازمانی، سازمان های عالم و مدلهای عالمانه رونق می گیرد، ازاین رو اگر دانشگاه را درست نکنیم، تورم و مشکلات اقتصادی درست نخواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: رویه دانشگاه ها تابحال براین اساس بود که استادِ عالم، دانایی فردی را به دانشجو منتقل می کرد. در مدل جدید به دنبال دانایی سازمانی هستیم، چون که تابحال دانشگاه های ما به این نکته توجه نداشتند که کشور به چه رشته هایی نیاز دارد و بنابراین رشته ها و سرفصل ها را از دانشگاه های غرب آورده و اجرا می کردند. بنابراین تابحال دانایی فردی منجر به دانایی سازمانی نشده است. دانشگاه آزاد اسلامی با درک این مورد در راه دیگری قدم برداشته و به این نتیجه رسیده است که اگر بر روال فعلی بمانیم، به موزه تبدیل می شویم، چون که دیگر نفع مردم در آمدن به دانشگاه نیست.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: تا پیش از این دانشگاه آزاد اسلامی به صورت مجمع الجزایر بود، اما می خواهیم به یک شبکه بزرگ تبدیل شویم و رقابت استانها و واحدها به همدلی و رفاقت در شبکه تبدیل نماییم که همه فکر و تمرکز آنها حرکت رو به جلو است. دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کار صورت گرایانه و بخشنامه ای نیست و تحول بزرگ را با همدلی رقم خواهد زد.
دکتر طهرانچی ضمن اشاره به برگزاری نشست نهایی سازی سند آمایش دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: این اقدام بسیار مبارک است، چون که می خواهد در چارچوب برنامه تحول و تعالی دانشگاه، داستان «توانا بود، هر که دانا بود» را صرف کند و در این راه باید بدانیم از کجا آمده ایم، در کجا هستیم و به کجا می رویم. این اقدام شروع کار است و راه بسیاری در پیش داریم. معتقدیم حرکت دانشگاه آزاد اسلامی برپایه سند تحول و تعالی و آمایش و مأموریت گرایی، می تواند امید را به جامعه برگردانده و جان جدیدی به آموزش عالی کشور بدهد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر مهدی نویدادهم دبیرکل هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی هم در این جلسه اظهار داشت: آمایش سرزمینی، یک نگاه و رویکرد است که فقدان آن در کشور مشکلات جدی برای سیاست گذاری، برنامه ریزی و اقدام به وجود آورده است. خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی طی این سالها در خیلی از زمینه ها پیشگام بوده و در تدوین سند آمایش هم با همه توان به میدان آمده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از دستاوردهای پنهان برگزاری این کارگاه و نشست، افزایش تعلق سازمانی است، افزود: آثار مبارک این کار محدود به دانشگاه آزاد اسلامی نخواهد بود و به دیگر بخشها و وزارت خانه ها تسری پیدا خواهد نمود. پیشگامی دانشگاه آزاد اسلامی را به فال نیک می گیریم و امیدواریم دستاوردهای خوبی برای کل کشور داشته باشد.
دکتر سعید آزادیان دبیر شورای گسترش، آمایش، برنامه ریزی و کارآفرینی هم در شروع این نشست با تقدیر از اهتمام استانها در نهایی سازی سند آمایش دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: خوشبختانه چند سالی است که تغییر ریل و تحول در دانشگاه آزاد اسلامی شروع شده است. یکی از این اقدامات، تدوین اطلس آمایش است که مراحل نهایی سازی آن به پایان رسیده و درحال تبدیل شدن به یک سامانه است.
وی ضمن اشاره به برگزاری این کارگاه هفت روزه، اظهار نمود: این اقدام، اتفاق مبارکی در دانشگاه آزاد اسلامی است که 65 نفر از همکاران از تمامی استانها در این جلسه حضور داشته و از 8 بامداد تا 8 شب برای نهایی سازی سند آمایش همکاری داشتند. تمامی داده های عرضه شده از جانب استانها با دقت اعتبارسنجی شده و قابل اعتنا است. بزودی سامانه آمایش دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی خواهد شد.




منبع:

1402/04/02
18:42:36
5.0 / 5
507
تگهای خبر: آثار , آموزش , دانشجو , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
دانلود عکس