معاون فرهنگی وزارت علوم تاكید كرد

ایران كهن میراث دار نهاد علم و دانشگاه است

ایران كهن میراث دار نهاد علم و دانشگاه است

به گزارش دانلود عکس معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ایران کهن را میراث دار نهاد علم و دانشگاه دانست و اظهار داشت: داشتن چنین سرمایه و دارایی نمادینی که ظرفیت و سرمایه تاریخی ایران را نزد جهانیان در مقیاس بین المللی و ملی، قدرو وسعت بیشتری بخشیده است؛ به صورت خاص برای جامعه علمی کشور و به صورت عام برای جامعه و کشور ایران هویت آفرین است.


به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، دکتر غلامرضا غفاری در سومین کنگره بین المللی جندی شاپور که در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، عنوان کرد: برگزاری چنین کنگره هایی به غیر از بازکاوی و بازخوانی تاریخ و سنت های نیکوی تجربه شده که برای تقویت حافظه و ذخیره معرفت تاریخی نسل جدید و ایجاد دلبستگی، اتصال و پیوند تاریخی امری ضروری و حیاتی می باشد، همینطور فرصت مغتنمی است جهت واکاوی و کنکاش این دغدغه و پرسش کلیدی تاریخ و جامعه شناسی نظام معرفت و نهاد و سازمان علم در باب چرایی و چگونگی انقطاع نظام معرفت و نهاد و سازمان علم و فراز و فرودهای حاصل شده در درازنای تاریخ ایران. بی شک نه پاسخ بلکه پاسخ های حاصل شده هم برای اصحاب معرفت و علم و هم سیاست گزاران و کارگزاران درون و بیرون نهاد علم و مشخصاً دانشگاه هادی و راهگشا خواهد بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تصریح کرد: از این بابت فقط در حوزه جامعه شناسی علم بعنوان یکی از شاخه هایی که نسبت به پرسش مطرح شده دغدغه و ورود دارد شاهد پارادایم ها و رویکردهای چندگانه ای هستیم که هرکدام در قالب خود و از زاویه ای نکات آموزنده ای دارند.
ایشان در ادامه اضافه کرد: بنا به رأی و نظر عالمان این عرصه، رشد و بالندگی نهاد علم و هم فرسایش و افول آنرا نمی توان به مجموعه عوامل درونی و داخلی نهاد علم و یا مجموعه عوامل بیرونی و خارج که محیط و شرایط بیرونی نهاد علم را می سازند، تقلیل و تحویل داد.
دکتر غفاری اظهار داشت: امکان دارد و روا است که در باب نقطه های شروع رشد و افول یکی از آنها را برگزید، لیکن در ادامه احتیاج به نگاهی فرایندی، هم زاینده و دیالکتیک گونه ای است که با نگاهی منظومه ای داد و ستد و بده بستان ها، رفاقت و سازگاری، تایید و مقبولیت بخشی متقابل و یا کم توجهی، بی اعتنایی، شک و تردید، قهر، طرد و ستیز و از مشروعیت و مقبولیت انداختن همراه باشد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، وی ادامه داد: بر این مبنا در این منظومه و اکوسیستم، شاهد نوعی در هم تنیدگی و به تعبیری نوی سایبرنتیک بین نظام و نهاد علم با نظام و نهاد دین، سیاست، اقتصاد و اجتماعی می شویم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اظهار داشت: ظهور و افول ها را در نسبت نهاد دانشگاه با دیگر زیرنظام هایی که در محیط دانشگاه وجود دارند و دانشگاه محاط در آنها است، باید دید و این امر با افزایش تطور و پیچیده تر شدن جوامع، قوت بیشتری هم پیدا کرده است و بی سبب نیست که در نسل جدید دانشگاه از دانشگاه اجتماعی سخن گفته می شود.




منبع:

1399/12/21
00:46:52
0.0 / 5
1382
تگهای خبر: دانشگاه , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
دانلود عکس